Minden kapcsolatát megszakítja Larsonnal a Chevrolet

Minden kapcsolatát megszakítja Larsonnal a Chevrolet
credit:NASCAR


Kyle Larson 2012-es, a NASCAR nemzeti porondján történt bemutatkozása óta kizárólag Chevrolet-gépekkel hajtott pályára.

Ennek most vége, köszönhetően a 27 éves versenyző körül kialakult botránynak.

Mint ismeretes, Larson a vasárnap este rendezett Monza Madness nevű virutális futam közben szólította n*ggernek a spotterét. A hírek szerint a hatszoros Cup-futamgyőztes nem tudta, hogy még mindig élő adásban van.

Az ominózus megnyilvánulást azonnal felkapta a Twitter, majd a Reddit is, aminek révén néhány óra leforgása alatt virálissá vált.

A történtek következtében a Larsont csapata, a Chip Ganassi Racing, a NASCAR és az iRacing rögtön fel is függesztette határozatlan időre.

A dominó elindult, a hétfői nap pedig lényegében már csak arról szól, hogy a pilóta szponzorai egymás után mondták fel a vele kötött szerződéseket.

A Chevrolet ekkor még csak annyit közölt, hogy felfüggeszti együttműködését Larsonnal, mivel elfogadhatatlannak tartják a viselkedését.

Egy nappal később, kedden azonban a csokornyakkendős márka már hivatalosan bejelentette, hogy innentől fogva egyáltalán nem kívánnak közösködni a versenyzővel.

„Ahogyan korábban is mondtuk, a Chevrolet nem tolerálja Kyle Larson helytelen viselkedését. Ennek eredményeként azonnali hatállyal megszakítjuk kapcsolatunkat Mr. Larsonnal.”

A Chevy közleménye alig két órával azután érkezett meg, hogy a Chip Ganassi Racing bejelentette a japán-amerikai versenyző kirúgását.Előzmények (kronológiai sorrendben):


Rasszista megnyilvánulása miatt felfüggesztette a NASCAR Kyle Larsont
A Chevrolet is felfüggeszti együttműködését Kyle Larsonnal
A McDonald’s és a Credit One Bank is szerződést bont Larsonnal
HIVATALOS: A Chip Ganassi Racing kirúgta Kyle Larsont


br>