HIVATALOS: A Chip Ganassi Racing kirúgta Kyle Larsont

HIVATALOS: A Chip Ganassi Racing kirúgta Kyle Larsont
credit:NASCAR


Alig harminchat óra leforgása alatt szupersztár-státuszból a pokol legmélyebb bugyraiba zuhant Kyle Larson.

Egy virutális verseny közben elejtett „n**ger” kifejezés miatt a 27 éves amerikai búcsú mondhatott szinte az összes szponzorának, határozatlan időre felfüggesztette a NASCAR és az iRacing, emellett pedig olyan mértékű gyűlölethullám zúdult feléje a közösségi médiában, amire régen volt példa a sportban.

A végső döfést most a Chip Ganassi Racing vitte be.

A csapat hétfőn még úgy fogalmazott, hogy fizetés nélküli szabadságra küldik Larsont, egy nappal később azonban már kiadták hivatalos sajtóközleményüket a versenyző kirúgásáról.

„Alapos megfontolást követően a Chip Ganassi Racing úgy döntött, véget vet kapcsolatának Kyle Larsonnal. Ahogyan már korábban is mondtuk, a Kyle által tett megjegyzés egyaránt sértő és elfogadhatatlan, különös tekintettel a szervezetünk értékeire nézve. Ahogyan folytattuk a helyzet kiértékelését az érintett felekkel, nyilvánvalóvá vált, hogy ez az egyetlen, megfelelő intézkedés.”

Az elmúlt másfél napban olyan, kiemelt szponzorok bontották fel szerződésüket Larsonnal, mint pl. a McDonald’s és a Credit One Bank. Az érintett vállalatok azonban kivétel nélkül közölték, hogy a Chip Ganassi Racinggel való parnerségüket mindez nem befolyásolja.