A Chevrolet is felfüggeszti együttműködését Kyle Larsonnal

A Chevrolet is felfüggeszti együttműködését Kyle Larsonnal
credit:NASCAR


Nagy árat fizet Kyle Larson azért a bizonyos, n-betűs szóért, amely vasárnap este, egy virtuális verseny során hagyta el a száját.

A 27 éves japán-amerikai az iRacing ‘Monza Madness’ nevű, Twitchen élőben streamelt futama alatt használta a rasszista sértésként számon tartott kifejezést.

A történtek után a NASCAR Cupban Larsont versenyeztető Chip Ganassi Racing, valamint maga a stock-car szervezet is határozatlan időre felfüggesztette. Utóbbi emellett viselkedésterápiára is kötelezte.

A kaliforniai születésű pilóta később közzétett egy videót, amelyben elismerte, hibázott és nyilvánosan bocsánatot kért mindenkitől, hozzátéve, hogy az okozott kár valószínűleg helyrehozhatatlan.

A megnyilvánulásának utóélete ez utóbbit is kezdi igazolni.

Az iRacing hétfő délután hivatalosan közölte, hogy Larson beláthatatlan ideig az ő platformjukon is felfüggesztésre kerül.

A sorba most a Chevrolet is beállt.

„A Chevrolet egyáltalán nem tolerálja ezt a viselkedést, ezért felfüggeszti kapcsolatát Kyle Larsonnal” – áll a csokornyakkendős márka közleményében. „Továbbra is figyelemmel kísérjük a Mr. Larsonnal kapcsolatos eseményeket és felkészültünk arra, hogy további lépéseket tegyünk.”

Larson a NASCAR nemzeti porondján történt, 2012-es bemutatkozása óta megszakítás nélkül Chevyvel versenyez. Az elmúlt nyolc évben a Chip Ganassi Racing 42-es autójával, összesen hat futamgyőzelmet ünnepelhettek együtt a királykategóriát képező Cup Seriesben.

A márka döntése nem csak a NASCAR-ban érinti rosszul Larsont, lévén a Chevrolet Accessories a versenyző tulajdonában lévő World of Outlaws-gárda kiemelt szponzora is.


A történtek hátteréről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni:

Rasszista megnyilvánulása miatt felfüggesztette a NASCAR Kyle Larsont