Hunter-Reay és Andretti is csatlakozik a virtuális IndyCar mezőnyéhez

Hunter-Reay és Andretti is csatlakozik a virtuális IndyCar mezőnyéhez
credit:IndyCar


Az eddigi legtöbb, szám szerint harmincegy versenyzővel rajtol el az IndyCar iRacing Challenge harmadik fordulója.

A széria mezőnye ezúttal a Michigan International Speedway kétmérföldes, virtuális oválján csap össze.

A nevezési listán öt olyan pilóta is szerepel, akik most debütálnak a koronavírus miatti kényszerszünet következtében életre hívott sorozatban.

Az április 11-én, magyar idő szerint 20:30-kor kezdődő, 85 körös futamon bemutatkozik Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Max Chilton, James Davison, valamint Dale Earnhardt Jr. is.

Utóbbi NASCAR-szupersztár először ízlelheti meg az IndyCar-világát, saját bevallása szerint pedig a versenyzés mellett a széria emberi oldala is rendkívüli érdeklődéssel tölti el.

„Nagyszerű személyiségük van ezeknek a srácoknok, ráadásul az itteni mezőny még változatosabb, mint nálunk a NASCAR-ban, mivel az IndyCarban lévő pilóták a világ minden tájáról származnak” – nyilatkozta az NBC-nek Earnhardt Jr., aki édesapja ikonikus, 3-as rajtszámával nevez.

„Én afféle rajongó-srácként leszek jelen, hallgatom majd őket egymással beszélgetni, ezáltal pedig még jobban megismerkedem velük. Van néhány barátom az IndyCarból, de a többieket is meg szeretném ismerni. Ez a verseny egy remek lehetőség erre, szerintem a rajongók is nagyra értékelik, hogy láthatják a pilótákat ebben a kényszerszünetben is a pályán – még ha csak virtuálisan is – egyúttal pedig még jobban megismerhetik őket. […] Remélhetőleg eléggé türelmes leszek. Határozottan nem akarok baleseteket okozni. Én vagyok az új srác, még csak tanulok. A többiek nagyon segítőkésznek bizonyultak már eddig is, mindenki támogatott, akivel csak felvettem a kapcsolatot. Ők egy nagyszerű csapatot alkotnak.”

A michigani Chevrolet 275-ön az első két fordulóval ellentétben nem vesz részt Jimmie Johnson, valamint az eddig Andretti 98-as Dallara-Hondájával versenyzett Scott Speed, továbbá az RHR 28-as gépét terelgetett Kyle Kirkwood sem.

Az IndyCar iRacing Challenge első, Watkins Glen-i futamát Sage Karam, a második, barberi viadalt pedig Scott McLaughlin nyerte.