Dale Jr.: Soha nem voltam elég tökös az IndyCarhoz

Dale Jr.: Soha nem voltam elég tökös az IndyCarhoz
credit. Charlotte Motor Speedway


Dale Earnhardt Jr. most szombaton, életében először ízlelheti meg belülről az IndyCar-versenyzés világát – igaz, csak virtuális formában.

A 45 éves NASCAR-szupersztár már korábban kijelentette, hogy mindenképpen szeretné kipróbálni magát az IndyCar iRacing Challenge-ben. Az egyetlen kikötése az volt, hogy kizárólag oválpályás futam jöhet szóba.

Két road-verseny (Watkins Glen, Barber) után most pont egy ilyen helyszín vár a mezőnyre, miután a pilóták szavazatainak megfelelően az áprilisi 11-ei fordulót a Michigan International Speedway kétmérföldes vonalvezetésén bonyolítják le.

Ennek hallatán Junior az elmúlt hét folyamán aktívan lobbizni is kezdett annak érdekében, hogy kicsikarjon egy meghívót az IndyCar részéről a versenyen való indulásra.

Az invitáció csütörtökön végül meg is érkezett, így immár hivatalossá vált, hogy a kétszeres Daytona 500-győztes debütálhat az open-wheelesek között.

Kapcsolódó: Hunter-Reay és Andretti is csatlakozik a virtuális IndyCar mezőnyéhez


A NASCAR legnépszerűbb versenyzőjének nem kevesebb, mint tizenötször megválasztott Junior elmondta, egész eddigi életében foglalkoztatta az IndyCar, de egyszerűen nem volt meg a bátorsága ahhoz, hogy ténylegesen bele is vágjon.

„Imádom [az IndyCart]” – mondta az NBC-nek a 45 éves amerikai. „A húszas éveimben, vagy akár kora harmincasként elég őrült lehettem volna ahhoz, hogy felhajtsak egy lehetőséget és versenyezhessek az IndyCarban. Csak épp nem voltam elég tökös hozzá. Határozottam mondom, hogy most sincs ez másként. Amikor viszont meghallottam, hogy lehetőség nyílhat erre szimulátoron, úgy éreztem belevághatok, ráadásul a mezőny többi tagja egyben igazi IndyCar-versenyző is. Megtiszteltetésnek érzem, hogy egy pályán lehetek velük. Ez az egész nagyon szórakoztató.”