Dale Earnhardt Jr. is csatlakozik a virtuális IndyCar mezőnyéhez!

Dale Earnhardt Jr. is csatlakozik a virtuális IndyCar mezőnyéhez!
credit:NASCAR


Az utóbbi napokban Dale Earnhardt Jr. számtalanszor kijelentette, hogy nagyon szeretné kipróbálni magát az IndyCar iRacing Challenge-ben.

A gond azonban annyi volt, hogy a virtuális széria meghívásos, a 45 éves NASCAR-sztárt pedig senki sem kereste meg az IndyCar részéről.

Ez az áldatlan állapot nem tartott sokáig.

Earnhardt Jr. csütörtökön, Twitteren jelentette be, hogy megérkezett hozzá a várva várt invitáció a széria részéről, így immár biztosan megejtheti szimulátoros IndyCar-debtálását.

A kétszeres Daytona 500-győztes amerikai az ikonikus 3-as számú autóval hajt majd pályára az április 11-én, szombaton esedékes versenyen.

Ennek helyszíne a Michigan Speedway kétmérföldes oválja lesz, amelyre a pilóták szavazatai alapján esett a választás.


Dale Jr. lelkes virtuális versenyzőnek számít, különösen azóta, hogy egészségügyi okok miatt be kellett fejeznie teljes szezonos NASCAR-karrierjét.

A kannapolisi szupersztár számos iRacing-viadalon vett már részt és természetesen az eNASCAR Pro Invitational Series mezőnyének is állandó tagja.

Ennek homestadi nyitófordulóját három héttel ezelőtt a második helyen zárta Denny Hamlin mögött.

Az IndyCar azonban teljesen új tészta lesz még virtuálisan is Junior számára, aki azonban alig várja a kihívást.

Earnhardt Jr. nem csak az IndyCar-meghívójának örülhet ezen a héten.

Kedden ugyanis nem kisebb megtiszteltetés érte, mint, hogy hivatalosan jelölték a NASCAR Hírességek Csarnokának 2021-es osztályába.