Azonnal kirúgta szponzora az esportot lesz*rozó Wallace-t

Azonnal kirúgta szponzora az esportot lesz*rozó Wallace-t
credit:NASCAR


Bubba Wallace néhány perc leforgása alatt a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a virutális világban történő dolgok hatással lehetnek a való életre is.

A 26 éves amerikai az eNASCAR iRacing Pro Invitational Series szombati, bristoli fordulójának mindössze tizenegyedik körében összeütközött a veterán Clint Bowyerrel.

Az incidenst követően Wallace dühében kilépett a versenyből, de előtte még nem mulasztotta el közölni, hogy “Na ez az, amiért nem veszem komolyan ezt a szart. Bye-bye és béke.”

A NASCAR Cupban a Richard Petty Motorsportsot szolgáló pilóta később Twitterén újabb olajat öntött a tűzre.

“Bahaha, behalok az értesítéseimen. Jó sok ember napját tönkretettem azzal, hogy kiléptem….egy videójátékból! Bahaha. Egy videójátékból. Durva ez az átkozott karantén.”

Bubba ezen szavait egy újabb tweetben még megfejelte a #ragequit hashtaggel, vagyis, hogy tényleg dühből hagyta faképnél a versenyt – mindezt sírva röhögős szmájlik kíséretében.

A Richard Petty Motorsports-cal 2005 óta szponzori kapcsolatban álló Blue-Emu azonban már egyáltalán nem nevetett.

A fájdalomcsillapítókban utazó márka a bristoli futam előtt néhány nappal döntött úgy, hogy az esportban is támogatni fogja Wallace autóját. Bubba viselkedése láttán azonban rögtön meggondolták magukat, amit egy csattanós giffel adtak a tudtára.


„Nem szponzoráljuk többé Bubbát” – erősítette meg döntést a NASCAR hivatalos partnereként is jegyzett cég alelnöke, Ben Blessing az Action Networknek. „El tudják képzelni, ha ezt a való életben, a pályán tette volna? Régebben én magam is dolgoztam a NASCAR-ban és tisztában vagyok vele, hogy egy befektetés nem fog az utolsó dollárig megtérülni. Ugyanakkor azt hittük, hogy még jól is elsülhet a dolog. Erre kiderül, hogy nem egy NASCAR-versenyzőt szponzorálunk, hanem olyasvalakit, mint a 13 éves fiam, aki mérgében direkt összetörte a kontrollerjét játék közben.”

Blessing ugyanakkor megerősítette, hogy másik versenyzőjüket, Landon Cassillt továbbra is támogatni fogják.

Az elmúlt napokban több, kisebb-nagyobb botrány is történt az esportban előrevetítve egyfajta háborút, az igazi és a sim-pilóták között. Erről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni:

>>>>>Valódi vs. sim-versenyzők – Máris érik a botrány?