iIndyCar: McLaughlin győzött, Wickens top 10-es eredménnyel tért vissza

iIndyCar: McLaughlin győzött, Wickens top 10-es eredménnyel tért vissza
credit:IndyCar


Kettős győzelmet ünnepelhetett a Team Penske az IndyCar iRacing Challenge második fordulóján.

A Barber Motorsports Park 2.38 mérföldes vonalvezetésén rendezett, virutális versenyen Scott McLaughlin látta meg elsőként a kockás zászlót, 0.418 másodpercet verve csapattársára, Will Powerre.

Míg a mezőny többi tagja a délutáni órákban feszült egymásnak, addig az ausztráliai Brisbane-ben lévő otthonában tartózkodó McLaughlin számára a futam időpontja a kora reggeli órákra esett.

A 26 éves, kétszeres Supercars-bajnoknak, egyben lelkes esportolónak extra segítsége is volt a futamon a mérnök Jonhathan Diuguid személyében. A szakemberrel McLaughlin már az eddigi, éles IndyCar-tesztjei alkalmával is együtt dolgozhatott.

Diuguid stratgéiájának oroszlánrésze lett a sikerben, amiért az új-zélandi a leintés után köszönetet is mondott neki.


A két Penske-fiú mögött harmadikként Scott Speed zárt az Andretti Autosport 28-as Dallara-Hondájával.

A negyedik pozícióban a Dale Coyne Racing w/ Team Goh ifjonca, Alex Palou ért célba, de befért még a top 5-be egy harmadik Penske-s is Simon Pagenaud személyében.

A legnagyobb figyelem azonban kétségkívül Robert Wickenst övezte.

A 31 éves pilóta most először versenyzett a 2018-as, poconói horrorbalesete óta.

Ennek örömére az Arrow McLaren SP általa vezetett, 6-os számú Dallara-Hondája ugyanazt a meseszép, piros-fekete Lucas Oil festést viselte, mint amivel a két évvel ezelőtti szezonjában is megmérette magát.

Wickens a futamot megelőzően még úgy nyilatkozott, hogy nehezére esik megszokni a speciális, átalakított kormánykereket, aminek köszönhetően nem volt rest kijelenteni, hogy nem érzi magát készen a versenyzésre.

A kanadai a kvalifikáción egy hibának köszönhetően a legutolsó, azaz 29. rajthelyet szerezte meg, az eseménydús futamon azonban már bizonyította, hogy a horrorbaleset nem ejtett csorbát a képességein.

Wickens 15 körrel a vége előtt a legjobb három közé is beverekedte magát, később azonban összeakadt csapattársával, Patricio O’Warddal, aminek révén lefutott a pályáról. A fallal való ütközést azonban elkerülte és sikerült visszaállnia a versenybe, amit végül a nyolcadikként fejezett be.


A top 10 sorrendjét a Team Penske negyedik embere, Josef Newgarden, valamint a Dale Coyne Racinges Santino Ferrucci tette teljessé.

A verseny féltávjáig egy újabb Sage Karam-sikernek állt a zászló.

A Watkins Glen-i első fordulón domináns győzelmet aratotott amerikai azonban összeakadt Felix Rosenqvisttel, két körrel később Ferruccival is meggyűlt a baja, kegyelemdöfésként pedig még büntetést is kapott gyorshajtásért a pitben.

Mindezek eredményeként Karam tizennégy körrel a vége előtt ki is állt, a tabellán pedig ezúttal be kellett érnie a 27. hellyel.

Az IndyCar iRacing mezőnyéhez ezen a hétvégén csatlakozott Scott Dixon a 16. lett.
Ha pedig már szupersztárok, a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson ezúttal a 12. pozíciót tudhatta magáénak.

A virtuális széria harmadik fordulója április 11-én kerül megrendezésre, méghozzá a versenyzők választása alapján a Michigan International Speedway kétmérföldes oválján.