Újabb versenyzőkkel bővül az IndyCar virtuális szériájának mezőnye

Újabb versenyzőkkel bővül az IndyCar virtuális szériájának mezőnye
credit:iRacing


Április 4-én, a Barber Motorsports Park 2.38 mérföldes vonalvezetésén folytatódik az IndyCar iRacing Challenge.

A széria első, Watkins Glenen rendezett fordulóján huszonöt versenyző csapott össze, a győzelmet pedig abszolút dominanciával Sage Karam kaparintotta meg.

A második futam nevezési listáján immár néggyel több, szám szerint huszonkilenc pilóta szerepel.

Az új belépők között megtalálható az ötszörös IndyCar-bajnok és egyszeres Indy 500 győztes Scott Dixon, valamint az utóbbi hat évben már csak oválokon indult Ed Carpenter is.

„Alig várom, hogy végre versenyezhessek szombaton” – nyilatkozta a RACER-nek Carpenter, aki utoljára 2013-ban mérette meg magát jobbkanyarokat is tartalmazó pályán. „Nagyon sok idő eltelt, mióta roadon vezettem, azóta az autók és az iRacing is sokat változott. Egy héttel később csatlakozom a bulihoz, de remélhetőleg meglesz a sebességem ahhoz, hogy jól szerepljek a 21-es géppel. Tudom, hogy a barátaim és a családom izgatottan fognak nézni, szóval tényleg semmi nyomás nincs rajtam!”

Dixon és Carpenter mellett Barberen csatlakozhat végre a mezőnyhöz Jack Harvey és Robert Wickens is. Az eredeti tervek szerint mindkét pilóta ott lett volna már a Watkins Glen-i futamon is, a felszerelésük azonban rajtuk kívül álló okok miatt nem érkezett meg időben.

A versenyen az első futamhoz hasonlóan most is tiszteletét teszi a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson.

A Honda Indy Grand Prix of Alabama – amelyre az IndyCar a valóságban is ellátogatott volna ezen a hétvégén, ha nem szól közbe a járvány – szombaton, magyar idő szerint 20:30-kor kezdődik.

Jelentős változás, hogy míg a gleni nyitányt csak online platformokon lehetett követni, addig a barberi virtuális küzdelmeket már az amerikai NBCSN is műsorára tűzi.

Ez szponzorációs szempontból hatalmas jelentősséggel bír a koronavírus miatt anyagilag nehéz helyzetbe került csapatok számára.