Sage Karam nyerte az IndyCar virtuális szezonnyitóját

Sage Karam nyerte az IndyCar virtuális szezonnyitóját
credit:IndyCar


A Dreyer & Reinbold Racing színeiben versenyző Sage Karam nem aprózta el és a pole-ból indulva , abszolút dominanciával nyerte meg az IndyCar iRacing Challenge első fordulóját.

A rajongók szavazatai alapján Watkins Glenen rendezett, 45 körös megmérettetésen a 25 éves amerikai mindössze csak két alkalommal, az engedélyezett javítások során adta ki kezei közül a vezető pozíciót.

„A vége kifejezetten idegtépő volt” – nyilatkozta a leintés után Karam az NBC-nek, utalva arra a pillanatra, amikor a Juncos Racinges Kyle Kaiser megforgott közvetlenül előtte. „Nagyon szórakoztató volt, nagyszerű érzés, hogy tudtunk adni valamit a rajongóinknak. Remélem, hogy élvezték és a szponzorainknak is tetszett. Bízom benne, hogy ezt a sikert sikerül majd valódi versenypályán is megismételnünk.”

Nem ez volt azonban a profi esportolóként is számon tartott pilóta egyetlen rázós helyzete, lévén már rögtön a futam elején kis híján kirakta őt a versenyből az Andretti Autosport 28-as Dallara-Hondájával nevezett Kyle Kirkwood.

A második helyen, Karamtól 3.6 másodperces hátrányban a Chip Ganassi Racinges Felix Rosenqvist zárt, míg a virtuális dobogó harmadik helyét Will Power kaparintotta meg. Az ausztrál egyébként 1:25.623-mal a verseny leggyorsabb körét is megfutotta.

A negyedik pozíciót egy újabb Penske-fiú, nevezetesen Scott McLaughlin húzta be, de befért még a top 5-be az Arrow McLaren SP ifjonca, Oliver Askew is.

Az esport-világának híres-hírhedt veteránja, az Andretti Autosporttal elrajtolt Scott Speed szinte folyamatosan a legjobb ötben haladt, a hajrá felé közeledve azonban megforgott, aminek köszönhetően csak a 21. lett, két kör hátrányban.

A legnagyobb figyelem azonban nem meglepő módon Jimmie Johnsont övezte.
A hétszeres NASCAR Cup bajnok élő legenda csak az elmúlt néhány évben kezdett ismerkedni a szimulátoros versenyzés világával, így saját bevallása szerint is egyelőre csak tanulgatja ezt a műfajt.

Jelen IndyCar-futam élete mindössze második esportos megmérettetése volt, a NASCAR múlt vasárnapi, homesteadi fordulója után.

A 44 éves veterán a kilencedik helyet szerezte meg a kvalifikáción, a futama viszont meglehetősen eseménydúsra sikeredett.

Már rögtön az első körben belekeverdett egy incidensbe, aminek rajta kívül még Alexander Rossi és Alex Palou is részese volt. 33 körrel később Johnson a falat is megtalálta autójával, a végelszámolásnál pedig be kellett érnie a 16. pozícióval.

Az eredeti tervek szerint ez a futam lett volna Robert Wickens első megmérettetése is a 2018-as, poconói balesete óta. Az Arrow McLaren SP-t képviselő 31 éves kanadai azonban kénytelen volt visszalépni, mivel nem tudták időben leszállítani neki a speciális kormánykereket.

Wickenshez hasonlóan szintén a felszereléssel kapcsolatos gondok miatt maradt végül távol a Meyer Shank Racinges Jack Harvey is.

A közkedvenc James Hinchcliffe-et csak az utolsó, 25. helyen jegyezték, miután technikai problémák miatt az autója egyszerűen eltűnt a programból.

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet kitöltésére hivatott IndyCar iRacing Challenge következő fordulóját április 4-én rendezik a Barber Motorsports Park vonalvezetésén.


VÉGEREDMÉNY:


1. Sage Karam (Dreyer & Reinbold Racing)

2. Felix Rosenqvist (Chip Ganassi Racing)

3. Will Power (Team Penske)

4. Scott McLaughlin (Team Penske)

5. Oliver Askew (Arrow McLaren SP)

6. Simon Pagenaud (Team Penske)

7. Josef Newgarden (Team Penske)

8. Santino Ferrucci (Dale Coyne Racing w/ Vasser Sullivan)

9. Kyle Kirkwood (Andretti Autosport)

10. Conor Daly (Ed Carpenter Racing)

11. Dalton Kellett (A.J. Foyt Racing)

12. Kyle Kaiser (Juncos Racing)

13. Patricio O’Ward (Arrow McLaren SP)

14. Graham Rahal (RLL Racing)

15. Felipe Nasr (Carlin)

16. Jimmie Johnson (Jimmie Johnson Racing)

17. Alexander Rossi (Andretti Autosport)

18. Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing)

19. Zach Veach (Andretti Autosport)

20. Alex Palou (Dale Coyne Racing w/ Team Goh)

21. Scott Speed (Andretti Autosport)

22. Colton Herta (Andretti Harding Steinbrenner Autosport)

23. Sébastien Bourdais (A.J. Foyt Racing)

24. Tony Kanaan (A.J. Foyt Racing)25. James Hinchcliffe (Andretti Autosport)