Jimmie Johnson is csatlakozik az IndyCar virtuális küzdelmeihez

Jimmie Johnson is csatlakozik az IndyCar virtuális küzdelmeihez
credit:NASCAR


Az eredeti tervek szerint Jimmie Johnson április 6-án tesztelte volna először az Arrow McLaren SP versenygépét a Barber Motorsports Parkban.

Jött azonban a koronavírus és minden borult.

A hétszeres NASCAR Cup bajnok viszont nem sokáig csüggedt és máris csatlakozott az IndyCar iRacing Challenge rajtrácsához.

Johnson ezzel a virtuális nyitófutam vendégpilótája lesz. Ellenfeleivel ellentétben azonban ő nem egy IndyCar-csapathoz csatlakozik, hanem „saját színeiben”, a Jimmie Johnson Racinggel nevez, méghozzá cseppet sem meglepő módon a Chevrolet égisze alatt.

A mezőnyben olyan nevek találhatóak meg, mint pl. Josef Newgarden, Will Power, Simon Pagenaud, Alexander Rossi, Felix Rosenqvist, Graham Rahal, Tony Kanaan, Felipe Nasr, Sébastien Bourdais és James Hinchcliffe. Csatlakozik továbbá a küzdelmekhez Scott Speed, valamint a már „fél lábbal az IndyCarban lévő” Scott McLaughlin is.

Visszatérve Johnsonra, a 44 éves szupersztár mindeddig egyáltalán nem fordított komolyabb figyelmet a szimulátoros versenyzésre. Esport debütálását múlt héten ejtette meg az eNASCAR homesteadi futamán, produkcióján pedig jól is látszott, hogy abszolút kezdőnek számít ebben a világban. Johnson időben el sem tudott rajtolni és később is jószerivel csak csetlett-botlott a pályán. A kaliforniai pilóta el is ismerte, hogy rengeteget kell még tanulnia a virtuális autósport terén.

Az American Red Cross Grand Prix névre hallgató versenyt a rajongók szavazatai alapján Watkins Glenen bonyolítják le. A magyar idő szerint március 28-án, szombaton, kb. 21:00-kor esedékes viadal rajtja előtt egy rövid kvalifikációra is sort kerítenek, sőt Jim Cornelison jóvoltából még az amerikai nemzeti himnuszt is meghallgathatjuk.

Az NBC stábjának kommentálásával (Leigh Diffey, Townsend Bell és Paul Tracy) rendezendő futamot élőben streamelik az IndyCar hivatalos weboldalán, YouTube-csatornáján, Facebook-oldalán és az iRacing Twitch-én is.

Az autók természetesen már a vadonatúj aeroscreennel feszülnek egymásnak.A Watkins Glen-i IndyCar iRacing Challenge legfrissebb nevezési listája: