Íme a virtuális IndyCar nyitófutamának előzetes nevezési listája

Íme a virtuális IndyCar nyitófutamának előzetes nevezési listája


Szombaton, magyar idő szerint 21:00-tól rajtol el az IndyCar iRacing Challenge.

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet kitölteni hivatott virtuális széria egyelőre hat versenyt számlál. Ebből csak kettő helyszínét határozták meg előre az április 4-ei alabamai és az április 25-ei austini fordulók képében, miután az IndyCar az eredeti naptára szerint is a Barber Motorsports Parkot, valamint a COTA-t ejtette volna útba a szóban forgó hétvégéken.

Az április 11-ei futam vonalvezetését a pilóták választják meg, a 18-án esedékesét sorsolás útján határozzák meg, míg május 2-án egy, az IndyCar naptárában nem szereplő pályán feszülnek egymásnak a home office-ban versengők.

A most szombati, első forduló helyszínéről a rajongók döntenek egy több lépcsős szavazás formájában, aminek eredményét csütörtökön este teszik közzé.

Az előzetes nevezési lista azonban már napvilágot látott rajta huszonöt versenyzővel.

Szimulátorba pattan többek között a Team Penske teljes legénysége Josef Newgardennel, Will Powerrel, Simon Pagenaud-val és Scott McLaughlinnal, de szurkolhatunk még olyan neveknek is, mint pl. Alexander Rossi, Felix Rosenqvist, Graham Rahal, Tony Kanaan, Felipe Nasr, Sébastien Bourdais, James Hinchcliffe, vagy épp a már tapasztalt esportolónak is mondható Sage Karam.

A lista első verzióján még ott szerepelt Robert Wickens is, akit azonban később kihúztak róla. Ezt az IndyCar azzal indokolta, hogy a kanadaihoz még nem érkezett meg a szükséges felszerelés. Amint viszont ez megtörténik, Wickens neve is vissza fog kerülni a nevezők közé.

További érdekesség, hogy a való életben Marco Andrettihez fűződő 98-as Dallara-Hondával Scott Speed hajt a virtuális pályára.

A végleges nevezési listát az IndyCar pénteken adja ki.