HIVATALOS: Augusztus 23-ára halasztják az Indy 500-at!

HIVATALOS: Augusztus 23-ára halasztják az Indy 500-at!

credit: IndyCar

Az IndyCar hivatalosan bejelentette, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel az eredetileg május 24-ére kiírt 104. Indianapolis 500-at három hónappal későbbre, azaz augusztus 23-ára ütemezik át.

A legendás verseny eseménysorozata augusztus 12-én kezdődik az edzésekkel, a kvalifikáció pedig 15-16-án zajlik le.

A Carb Dayre augusztus 21-én, pénteken kerül sor.

A változások következtében az előzetesen aug. 16-ára tervezett Mid-Ohió-i futamot egy héttel korábban, 9-én rendezik. A 22-ére kiírt gatewayi oválversenyt pedig 30-ra tolják el.

„Az Indianapolis Motor Speedway Május Hónapja a kedvenc időszakom az évben” – idézi a hivatalos sajtóközlemény az IMS és az IndyCar tulajdonosát, Roger Penske-t. „A rajongóinkhoz hasonlóan én is csalódott vagyok, hogy át kell ütemezni az Indianapolis 500-at. Ugyanakkor a résztvevők és a nézők biztonsága, egészsége a legfontosabb számunkra. Úgy hisszük, hogy az esemény elhalasztása egy felelősségteljes döntés volt a jelenlegi körülmények közepette.”

Nem az 500 új dátuma azonban az egyetlen, nagy horderejű hír a bajnokság háza táján.

A korábbi pletykáknak megfelelően ugyanis az Indianapolis Motor Speedway roadján május 9-ére tervezett GMR Grand Prix-t július 4-én pótolják be.

Ez pedig azt jelenti, hogy létrejön a régóta terítéken lévő NASCAR-IndyCar szuperforduló.

Az IndyCar mezőnye a szombati napon, tehát július 4-én osztozik a NASCAR nemzeti másodosztályával, az IMS road vonalvezetésén most először versenyző Xfinity Series-zel. Vasárnap, azaz 5-én pedig a királykategória, vagyis a Cup Brickyard 400-a kapja meg a zöld jelzést a már jól megszokott, 2.5 mérföldes oválon.

Jelen állás szerint az IndyCar 2020-as szezonja a május 30-31-ei, detroiti duplafordulóval kezdődik el.

Külön érdekesség, hogy a korábban hivatalosan törölt St. Petersburg-i verseny visszakerült a naptárba. Az eredetileg szezonnyitónak szánt utcai futam egyelőre dátum nélkül szerepel a frissített menetrendben – immár mint tervezett idényzáró.


Kapcsolódó: Így néz ki most az IndyCar 2020-as versenynaptára