NASCAR/IndyCar szuperhétvégét hozhat Indianapolisban a koronavírus-krízis?

NASCAR/IndyCar szuperhétvégét hozhat Indianapolisban a koronavírus-krízis?
credit:NASCAR

A koronavírus-járvány közepette nincsenek könnyű helyzetben a motorsportokat irányító szervezetek sem. Miközben teljes a bizonytalanság, muszáj mégis B,C,D,E stb. terveket készíteniük a versenynaptárak jövőjét illetően.

A világ többi bajnokságához hasonlóan teljes mértékben a levegőben lóg a NASCAR és az IndyCar idei sorsa is.

Az amerikai stock-car és open-wheel jelen állás szerint egyaránt májusra tervezi az idény folytatását (az IndyCar esetében egyenesen annak megkezdését), de erre reálisan nézve napról napra csökken az esély.hirdetés


A Sports Business Journal bennfentes forrásra hivatkozva most arról számolt be, hogy esetleges vészmegoldásként akár már idén megvalósulhat a régóta dédelgetett NASCAR-IndyCar szuperhétvége.

Az ötlettel az SBJ szerint az idéntől már Roger Penske tulajdonában lévő Indianapolis Motor Speedway állt elő. Ennek értelmében az eredetileg május 9-ére, a pálya roadjára kiírt GMR IndyCar Grand Prix-t átütemeznék a NASCAR Cup Brickyard 400-ának menetrendjébe.

Utóbbi széria az USA egyik legnagyobb ünnepének, a függetlenség napjának hétvégéjén kerül megrendezésre.

A NASCAR naptára szerint július 4-én a nemzeti másodosztály, az Xfinity Series futama esedékes, méghozzá a történelem során először az IMS road vonalvezetésén.

Július 5-ére, vasárnapra pedig a Cup Brickyard 400-a van kiírva a jól megszokott 2.5 mérföldes oválon.

Az SBJ meg szerette volna szólaltatni a NASCAR és az IndyCar illetékeseit a közös versenyhétvége lehetősége kapcsán, de egyelőre egyik szervezet sem kívánta kommentálni a felröppent információkat.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy