Jövő héten elrajtol a virtuális IndyCar-szezon

Jövő héten elrajtol a virtuális IndyCar-szezon


A NASCAR és a Forma-1 után az IndyCar is hivatalosan bejelentette saját virtuális szériáját, amellyel a koronavírus-járvány miatti üresjáratot igyekeznek kitölteni.

Az IndyCar iRacing Challenge legelső fordulójára március 28-án, szombaton kerül sor a széria versenyzői, valamint előreláthatólag néhány különleges vendégpilóta részvételével.

Mivel az IndyCar továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a normál versenyszezon májusban elrajtolhat, így a virtuális széria egyelőre csak hat fordulóból áll.

A versenyek egészen május 2-áig, szombatonként kerülnek megrendezésre.

A startokat megelőzően a pilóták egy része 15 perces, virtuális autogramosztást tart majd.

A küzdelmeket élőben fogják streamelni az IndyCar hivatalos weblapján és Facebook-oldalán, valamint az iRacing Twitch-csatornáján is. A leintés után a rajongók az IndyCar Instagramján élő interjút láthatnak a győztessel.

A legelső verseny helyszínéről a nézők döntenek egy több fordulós szavazás során.

A második futamot április 4-én a Barber Motorsports Park vonalvezetésén rendezik, majd április 11-én egy, a versenyzők által választott pályán folytatódik a „mini-szezon”.

A 18-ai futam helyszínéről sorsolás útján döntenek majd, április 25-én pedig a COTA várja a mezőnyt.

A két konkrét pálya nem véletlen, lévén az eredetileg tervezett, éles versenyszezonban is ezek fogadták volna az IndyCart a szóban forgó hétvégéken.

A hatodik – jelen állás szerint utolsó – viadalt egy, nem az amerikai open-wheel menetrendjébe tartozó „álompályán” bonyolítják le.

A versenyek rajtsorrendjét kvalifikációkkal döntik el.

A csapatok számára továbbá adott a lehetőség arra, hogy olyan autófestésekkel induljanak, amelyek egyeznek a valódi gépeikkel is. Ennek révén teret engedhetnek a szponzoraiknak, ami a mostani, anyagi értelemben is kilátástalan helyzetben nem kis segítséget jelent.

A virtuális autók természetesen már magukon viselik az IndyCarban idén bemutatkozó aeroscreent is.

Az IndyCar iRacing Challenge végén nem avatnak bajnokot, ugyanakkor lehetőség nyílik majd arra, hogy a széria adományokat gyűjtsön valamelyik partner-alapítványának. Ennek részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A legelső forduló nevezési listáját a jövő héten teszik közzé.