HIVATALOS: Nem kap új dátumot a Grand Prix of Long Beach

HIVATALOS: Nem kap új dátumot a Grand Prix of Long Beach
credit:IndyCar


A Grand Prix Association of Long Beach vezetője, Jim Michaelian minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy új időpontot találjon az utcai pályák Indy 500-ának.

A kaliforniai fordulót eredetileg április 19-én rendezték volna, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt.

A GP of Long Beach egy későbbi dátumra történő átütemezése már az első pillanatban lehetetlen vállalkozásnak tűnt, elég csak arra az óriási volumenű, infrastruktúrát érintő munkára gondolni, ami a rendkívül forgalmas város utcáinak napokig tartó lezárásával jár.

Michaelian ennek ellenére keményen lobbizott egy új, késő nyári, vagy kora őszi időpontért, noha a sikerben még az IndyCar vezérigazgatója, Mark Miles sem hitt.

Nem meglepő módon a kétkedőknek lett igazuk, miután szerdán a GPALB hivatalosan bejelentette 2020-ban már biztosan nem bőgnek fel újra az open-wheel széria, továbbá az IMSA autóinak motorjai sem.

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk tető alá hozni a versenyt a hűséges rajongóink és értékes ügyfeleink számára” – mondta Michaelian. „Valamennyi, a sikerhez szükséges elem újbóli összerakása azonban nem tűnt már 2020-ban megvalósíthatónak. Ennek eredményeként a figyelmünk most már a 46. Acura Grand Prix of Long Beach 2021. április 16-18-án történő megrendezésére irányul.”