Újabb öt versenyhétvégét törölt a NASCAR

Újabb öt futamot törölt a NASCAR
credit:NASCAR
Újabb öt futamot törölt a NASCAR

A NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy további öt héttel meghosszabbítja 2020-as szezonjának kényszerszünetét.

Ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is csak a május 8-9-én esedékes, a Martinsville Speedwayre kiírt fordulókkal folytatódhat az idény.

A döntés azt követően született meg, hogy az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) azt tanácsolta, az elkövetkezendő nyolc hétben ne rendezzenek olyan eseményeket, amelyeken ötvennél több ember vesz részt.

Ezt a javaslatot később a Fehér Ház is támogatta.

A NASCAR mostani bejelentésének értelmében a már korábban elnapolt atlantai és homesteadi hétvégék mellett nem rendezik meg – legalábbis az eredeti időpontban – a texasi, a bristoli, a richmondi, a talladegai és a doveri versenyeket sem.

„A rajongóink, szervezetünk és a versenyeinket vendégül látó közösségek egészsége, biztonsága a legfontosabb számunkra” – olvasható a NASCAR sajtóközleményében. „Ezért döntöttünk úgy, hogy a legutóbbi CDC javaslatot szem előtt tartva valamennyi versenyünket felfüggesztjük május 3-áig. Terveink szerint Martinsville-en térünk vissza. Értékeljük a szurkolóink türelmét és alig várjuk, hogy újra a pályán legyünk. Szándékaink szerint az idény mind a harminchat versenyét megrendezzük. A jövőbeli, új időpontok hamarosan meghatározzuk, miközben továbbra is közelről figyeljük az események alakulását a közegészségügyi hatóságok tisztviselőivel és orvosszakértőkkel együtt. A fontossági sorrend most túlmutat a sportvilágon. Arra összpontosítunk, hogy mindenki biztonságban legyen ezekben a kihívásokkal teli időkben.”

A CDC javaslatára reagálva az Indianapolis Motor Speedway újra kifejezte abbeli reményét, hogy az eredeti időpontban, azaz május 24-én zavartalanul meg tudják rendezni az Indy 500-at.

Nem túl biztató azonban a Fehér Ház jelenlegi kalkulációja, amely szerint a járvány akár augusztusig, vagy még tovább is eltarthat.hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy