Montoya vs. Verstappen – Sztárokkal teli esport-futam rajtol vasárnap

Montoya vs. Verstappen – Sztárokkal teli e-sport futam rajtol vasárnap
credit: The Race


Nem maradnak versenyzés nélkül az autósport szerelmesei most hétvégén sem.

A koronavírus-járvány miatt szinte valamennyi, nagyobb tömegeket vonzó eseményt betiltottak a világszerte. A kényszerintézkedések azonban minden eddiginél nagyobb teret engednek az online életnek, aminek köszönhetően egyre több esport-eseményt jelentenek be.

Ezek között is az egyik legizgalmasabb a március 15-én esedékes The Race’s All-Star Esports Battle.

A Torque Esports és az rFactor2 partnerségének köszönhetően létrejövő virtuális futamon nem kevesebb negyven, az „éles”, valamint a szimulátoros versenysportból ismert pilóta feszül egymásnak.

A nevezők között ott van többek között Simon Pagenaud, Max Verstappen, Billy Monger, Neel Jani, Felix Rosenqvist, Nelson Piquet Jr., Antonio Felix da Costa, James Rossiter, Colton Herta, a Miami’s Fastest Gamert nemrég megnyert Juan Pablo Montoya, valamint fia, a feltörekvő Sebastian is.

„A rajongók kétségbeesetten vágynak a pályán zajló akciókra, a versenyek törlése miatt pedig megnyílt a lehetőség arra, hogy létrehozzuk ezt a fantasztikus, virtuális eseményt” – mondta sajtóközleményében a The-Race.com motorsport-vezetője, Andrew van de Burgt. „Más, hagyományos futamokkal ellentétben a pilótáink nem lesznek egy helyen, ezzel is kiküszöbölve a vírus terjedését. Ez a szépsége a virtuális versenyzésnek, van negyven versenyzőnk a világ minden táján, a saját otthounkban és nézők tízezrei, akik a kanapéjük kényelméből szurkolhatnak.”

A tízezer dollár összdíjazású versenyen a résztvevők formula-autókkal vesznek részt, a pálya azonban egyelőre titok.

A viadal magyar idő szerint vasárnap, 13:50-től követhető nyomon a The Race hivatalos YouTube-csatornáján.