Törölték az IndyCar Long Beach-i versenyét

Törölték az IndyCar Long Beach-i versenyét
credit:IndyCar


Long Beach polgármestere, Robert Garcia hivatalosan bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a város összes, 250 fősnél nagyobb tömeget vonzó rendezvénye törlésre, vagy halasztásra kerül.

A tilalom egészen április 30-ig érvényben marad, aminek köszönhetően a 19-ére kiírt, az utcai versenyek Indy 500-ának is nevezett Acura Grand Prix of Long Beachet sem lehet lebonyolítani.

„Tudatában vagyunk annak, hogy mindez komolyan érint több tízezer lakost és turistát, továbbá jelentős anyagi problémákat is maga után von” – mondta Garcia. „A legnagyobb prioritást ugyanakkor közösségünk egészsége jelenti számunkra, ezért teljes mértékben helyénvalónak érezzük a döntést.”

Long Beach vezetésének határozata egyben azt is jelenti, minimális esély maradt arra, hogy – ideiglenes utcai pályáról lévén szó – a versenyt egy későbbi időpontban meg tudják rendezni.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ez komoly következményekkel jár a hűséges nézőink, szponzoraink és ügyfeleink számára” – olvasható a Grand Prix Association of Long Beach sajtóközleményében. „A döntés azonban teljes összhangban áll az elsődleges célkitűzésünkkel, miszerint az emberek biztonsága és jóléte a legfontosabb. Megbeszéleseket folytatunk Long Beach városával, több felügyelő szervezettel, valamint a helyi konresszusi központtal arról, hogy kivitelezhető-e a versenyhétvége esetleges, későbbi időpontra történő átütemeze. Ha ez nem lehetséges, akkor előretekintünk az Acura Grand Prix of Long Beach 2021. április 16-18-a közötti megrendezésére.”

A tömegrendezvényekre vonatkozó tilalom többek között az IndyCarral közös Long Beach-i hétvégére kiírt IMSA-t is érinti.

Ezen szervezet egy versenyt, nevezetesen a március 21-22-re datált sebringi 12 órást már kénytelen volt elnapolni egészen november 14-ig.