Felfüggeszti 2020-as szezonját az IndyCar

Felfüggeszti 2020-as szezonját az IndyCar


Az NTT IndyCar Series hivatalosan bejelentette, hogy a koronavírus miatt törli a szezon első négy versenyét.

A széria minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy ha zárt kapuk mögött is, de megrendezzék a most vasárnapra datált, St. Petersburg-i idénynyitót.

A járvány miatt azonban ez mégsem valósulhatott meg.

A döntés értelmében St. Pete mellett biztosan nem kapja meg a zöld zászlót az alabamai Barber Motorsports Parkban eredetileg április 9-ére kiírt futam, valamint az április 26-ai, COTA-n esedékes forduló sem.

Az április 19-ére tervezett Long Beach-i versenyt már március 12-én törölte a helyi kormányzat.

A változás érinti többek között az Indianapolis 500-ra felkészítő, április 28-ai kollektív tesztet is.

Mindez azt jelenti, hogy az idei bajnokság legjobb esetben is csak a május 9-ére az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésére kiírt GMR Grand Prix-vel rajtol el.

„Gondos mérlegelés után, beleértve a promótereinkkel, egészségügyi hatóságokkal, valamint az érintett városok vezetésével folytatott megbeszéléseket, úgy döntöttünk, a koronavírus miatt töröljük az IndyCar összes eseményét április végéig” – olvasható a széria által kiadott sajtóközleményben. „A szezon kezdetének csúszása csalódottsággal tölt el bennünket és hiányozni fognak a hihetetlen rajongóink, akik minden évben támogatnak bennünket St. Petersburgben, Barberen, Long Beach-en és Austinban. A szurkolóink, résztvevőink, partnereink, alkalmazottaink és a média képviselőinek egészsége azonban mindig is kiemelt prioritást élvezett. Továbbra is kapcsolatban állunk az egészségügyi hatóságokkal, valamint a kormánnyal, miközben igyekszünk megfelelő terveket összeállítani a naptár hátralévő részére.”

A hivatalos bejelentés során arról egy szó sem esett, hogy megpróbálnak-e új időpontot találni az érintett versenyeknek, vagy legalábbis egy részüknek.