HIVATALOS: Zárt kapuk mögött, de megrendezik az IndyCar szezonnyitóját

HIVATALOS: Zárt kapuk mögött, de megrendezik az IndyCar szezonnyitóját


Hivatalosan bejelentésre került, hogy a koronavírus miatt lebonyolítják ugyan az IndyCar szezonnyitó futamát, de néző jelenléte nélkül.

A floridai St. Petersburgben lévő ideiglenes utcai pálya területére csak a csapatok tagjait, az IndyCar tisztviselőit, valamint a média kiemelt képviselőit engedik be.

Emellett a menetrendben is lényeges változást eszközöltek, aminek köszönhetően a szériára vonatkozó programot háromról két naposra csökkentik.

Pénteken csak a betétkategóriák hajthatnak pályára, míg az IndyCar szombaton veszi birtokába a vonalvezetést két szabadedzés, továbbá a kvalifikáció által.

A versenyt az előzetes kiírásnak megfelelően vasárnap, magyar idő szerint este fél kilenc magasságában indítják el.

Az elmúlt egy napban szinte valamennyi, a professzionális sportban érintett szervezet – köztük az NBA-vel, NHL-lel, MLS-szel és az MLB-vel – felfüggesztette tevékenységét.

Csak az elmúlt pár órában hivatalosság vált, hogy elhalasztják többek között az NHRA soron következő fordulóját, a sebringi WEC-IMSA szuperhétvégét, valamint minden jel szerint a Forma-1 Ausztrál Nagydíját is lefújják.

Az IndyCarhoz hasonlóan azonban a NASCAR szintén zárt kapuk mögött, de megrendezi a most hétvégi Atlanta Motor Speedwayen és a március 22-én esedékes, homesteadi fordulóit is.