Katasztrofálisan indul Andrettiék számára a 2020-as IndyCar-szezon

Katasztrofálisan indul Andrettiék számára a 2020-as IndyCar-szezon
credit: WFLA News/Twitter


Az Andredtti Harding Steinbrenner Racing számára már azelőtt negatív fordulatot vett az IndyCar szezonnyitója, hogy egyáltalán elkezdődött volna.

A Colton Herta által vezetendő 88-as Dallara-Hondát szállító jármű szerda reggel, húsz percnyire a futam helyszínéül szolgáló St. Petersburgtől gyulladt ki

A helyi tűoltóság tájékoztatása szerint a lángokat gyorsan sikerült megfékezni és szerencsére személyi sérülés sem történt.

A tűz magát a versenygépet nem érintette ugyan, a kisebb sérüléseket viszont így sem sikerült elkerülni.

„Köszönjük mindenkinek a megkereséseket és az aggódást” – kommentálta a történteket az Andretti Autosport. „Jelenleg is zajlik a kárfelmérés, reményeink szerint hamarosan további tájékoztatást adhatunk közzé. Hálásan osztjuk meg, hogy senkinek sem esett baja. Köszönettel tartozunk a sofőrjeinknek, valamint a helyi hatóságoknak a gyors közbelépésért és támogatásért. A 88-ast ért károk kicsinek tűnnek és főként kozmetikai jellegűek köszönhetően a hőhatásnak, füstnek és/vagy a víznek. Jelen pillanatban nincs okunk arra, hogy azt higgyük, az autó versenyzési, mechanikai szempontból károsodott volna. Az Indy Lights gárdánk is Floridában van tesztelni, most pedig már úton vannak St. Pete felé, hogy segítsenek a károk kivizsgálásában, kiértékelésében. Emellett további csapattagokat is mozgósítottunk Indianapolisból. A tartalék felszerelések, valamint a szállítókamion ma indul el [St. Pete felé] Indyből.”

Andrettiék arra számítanak, hogy az eset egyáltalán nem lesz hatással a hétvégére tervezett programjukra.

A tűz oka egyelőre nem ismert.