Csak összejött Conor Dalynek a teljes IndyCar-szezon!

Csak összejött Conor Dalynek a teljes IndyCar-szezon!
credit:IndyCar


A Carlin hivatalosan bejelentette, hogy Conor Daly fogja vezetni az 59-es Dallara-Chevyt azon a négy oválversenyen, amelyeken Max Chilton nem vállalja az indulást.

Mindez azt jelenti, hogy a 28 éves amerikai immár az idei szezon össze futamán ott lehet a mezőnyben.

Daly korábban már tizenhárom forduló erejéig elkötelezte magát az Ed Carpenter Racingnél. Ennek megfelelően ő vezeti majd a 20-as számú Dallara-Chevyt az idény szám szerint tizenkettő épített és utcai pályás futamán, emellett pedig a gárda az Indianapolis 500-on is lehetőséget biztosít számára a harmadik, csak erre a futamra nevezendő autójának volánja mögött.

A maradék négy oválpályás megmérettetésen – Texas, Iowa, Richmond, Gateway – azonban a csapattulajdonos Carpenter hajt pályára a 20-assal.

Daly azonban most fellélegezhet, hiszen ezt a lyukat is sikerült betömni a Carlin közreműködésével, így három év után először újra full munkaidős IndyCar-pilótának mondhatja magát.

Daly számára nem újdonság, hogy egy szezonban több gárdánál is megfordul.

Tavaly például nem kevesebb, mint három csapat autóját vezette: az Indy 500-on az Andretti Autosportot, Texasban, Iowában, Poconón és Gatewayen a Carlint, Portlandben pedig a Schmidt Peterson Motorsportsot (idéntől Arrow McLaren SP) szolgálva.