WTF: Brian France beperli az ittas Brian France-t

WTF: Brian France beperli az ittas Brian France-t
credit:NASCAR


Aki rendszeresen használja a Twittert jól tudja, hogy dugig van olyan profilokkal, amelyek mögött komikus vénájú emberkék igyekeznek kiparodizálni lényegében mindent és mindenkit.

Nem kivétel ez alól a NASCAR sem, aminek már egy konkrét troll-univerzuma épült ki.

Szinte az összes sztárpilótának, csapatnak, NASCAR-tisztviselőnek, sőt még az olyan élettelen dolgoknak is van paródia-profiljuk, mint például a sárga zászlós szakasz elrendelését hivatott – ámde senki által nem látott – „fantomtörmelék”.

A trollkodás alól a szervezet volt vezére, Brian France sem maradt ki.

A Drunken Brian France néven futó fiók stilszerűen az üzletember alkoholproblémáiról nevezte el magát, profilképnek pedig alanya rendőrségi fotóját használja.

Természetesen az égvilágon mindenkinek nyilvánvaló, hogy a profilnak semmi köze nincs az igazi France-hoz.

Kivétel ez alól maga a legfőbb érintett.

Brian France ugyanis pert indított a fiók mögött álló John Steele ellen, mondván az komoly – ámde nem részletezett – károkat okozott számára.

Az üzletember ügyvédje által a connecticuti állami bíróságra benyújtott dokumentumok alapján France egy meg nem határozott összegű kártérítést követel Steele-től személyiségi jogok megsértése, nevének, valamint arcképének engedély nélküli felhasználása, rágalmazás és hamis fényben való feltüntetés miatt.

A Sports Business Journal szerint a trollprofil működése komoly hatással volt France lelkiállapotára is.

A szervezet alapítójának, Bill France-nak unokája 2003-tól volt a NASCAR vezérigazgatója egészen 2018. augusztusáig.

A posztjáról azt követően volt kénytelen távozni, hogy alkoholos befolyásoltság alatti járművezetés, valamint ellenőrzött gyógyszerek birtoklása és velük való visszaélés miatt letartóztatták.