Újra a NASCAR-ban versenyez Tony Stewart!

credit:NASCAR

Tony Stewart 2016 végén vonult vissza a NASCAR mezőnyéből.

Az egyszeres IndyCar-, valamint háromszoros Cup-bajnok azonban már akkor leszögezte, hogy a búcsú nem örökre szól és egy napon még visszatérhet a stock-car szakág valamelyik nemzeti kategóriájába.

Most, bő három szezonnal később pedig a Smoke becenévre hallgató versenyző hű is lesz az ígéretéhez.

A NASCAR Hírességek Csarnokába idén januárban beválasztott Stewart hivatalosan bejelentette, hogy részt vesz a másodosztályt képező Xfinity Series július 4-én esedékes, indianapolisi fordulóján.

Ez a futam abból abból a szempontból is különleges lesz, hogy először rendeznek NASCAR-viadalt az IMS 2.439 mérföld hosszú, 14 kanyarból álló road vonalvezetésén.

Mindenki jól tudja, hogy mit is jelent nekem Indy, így keresve sem találnék jobb alkalmat a versenyzésre, mint a július negyedikei hétvége” – jelentette ki Stewart a szerdán kiadott sajtóközleményében.

„Klassz lesz történelmet írni azzal, hogy balra és jobbra is kanyarodunk majd stock-carokkal a Brickyardon. A verseny tele lesz akciókkal és ütközésekkel. Bármikor, bármilyen autót is vezetsz a Speedwayen az különleges. Én a győzelemért megyek. Ez a dátum már régóta be van karikázva a naptáramban.”

Smoke – aki a Stewart-Haas Racing társtulajdonosaként rendületlenül jelen van a NASCAR vérkeringésében – eddigi utolsó Xfinity (akkor még a Nationwide szponzorációja alatt) futamát 2013 februárjában, Daytonán teljesítette, méghozzá győzelemmel.

A most 48 éves klasszis összesen tizennyolc alkalommal hajtott pályára a Cup mezőnyével az IMS-en, pontosabban annak oválján, ebből kétszer (2005, 2007) meg is nyerte a híres Brickyard 400-at.

Még a kilencvenes években Stewart öt Indianapolis 500-on is elindult, legjobb eredményét pedig 1997-ben érte el az ötödik hellyel.

„Az emberek azt mondogatják, hiányolnak a pályáról” – mondta Smoke, aki legutóbb tavaly októberben, a COTA-n hajtott road pályára Cup-autóval.

Az esemény során Stewart a Haas F1 Team akkori versenyzőivel, Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel rótta a köröket az SHR gépének volánja mögött.

Nagyon mókás volt bepattanni újra az egyik Ford Mustangunkba a COTA-n.
Rendesen feltüzelt, hogy újra volán mögé üljek, és nincs erre jobb helyszín az Indianapolis Motor Speewaynél. Százszor is versenyzek egy évben sprint carral, de látni ezeket a road pályákat, különösen a charlotte-i rovalt, felkeltette az érdeklődésemet. Azután pedig, hogy a COTA-n újra vezettem egy stock-cart csak még jobban fellelkesített. Mindez odáig vezetett, hogy visszatérek arra a helyre, amelyet mindig is otthonomnak hívtam: Indybe.”hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy