Road pályára költözik a NASCAR daytonai all-star futama

Road pályára költözik a NASCAR daytonai all-star futama
credit:NASCAR

Bő negyven éve óta tartó hagyományon csavar egy hatalmasat a NASCAR 2021-től.

A szervezet ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy a tradicionálisan a Daytona 500 előtt megrendezendő, pontozáson kívüli Busch Clasht jövőre már a Daytona International Speedway oválja helyett annak road pályáján bonyolítják le.

A meghívásos alapú all-star verseny mezőnye a 24 órás viadal által is használt vonalvezetésen feszülhet egymásnak.

Folyamatosan vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a Busch Clasht elkülönítsük a Daytona 500-tól” – magyarázta a NASCAR pályákért felelős elnöke, Chip Wile. „Ez a futam évről évre növekedést mutat, ugyanakkor a road-versenyzés feléledését, valamint a rajongók által irántuk mutatt érdeklődést látva arra gondoltunk, miért ne tehetnék át [a Clasht]?”

A NASCAR emellett azt is megerősítette, hogy a daytonai all-star viadalon még a jelenlegi Gen 6 modellel küldik pályára a versenyzőket.

A vadonatúj, hetedik generációs autó, a Next Gent a Daytona 500 programsorozatán debütál.

A változások a menetrendet sem kerülik el.

A szezonnyitó eseményeit jövőre már hat nap alatt lezavarják.

Ennek megfelelően a legelső futam a Clash lesz február 9-én, kedden.

A D500 első soráról döntő egykörös időmérőt szerdán rendezik, a rajtrács további sorsát meghatározó két kvalifikációs versenyre pedig másnap kerül sor.

A nemzeti harmadosztályt képező Gander RV & Outdoors Truck Series szezonnyitója pénteken kapja meg a zöld jelzést, az ARCA és a másodosztályú Xfinity Series idénye pedig egyazon napon, nevezetesen szombaton veszi kezdetét.

A 63. Daytona 500 február 14-én, vasárnap startol el.

„Daytona híres road pályájának már nagyon hosszú történelme van a sportautók és motorkerékpárok révén, most pedig egy vadonatúj fejezet kezdődik a stock-carokkal” – mondta a NASCAR versenyzésért felelős alelnöke, Ben Kennedy. „A kilátogató rajongók a NASCAR nyújtotta izgalmakat zsinórban hat napon keresztül élvezhetik és ebből nem lesz két egyforma.”hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy