Koronavírus: Egyelőre az IndyCar és a NASCAR sem számol versenyek halasztásával

Koronavírus: Egyelőre az IndyCar és a NASCAR sem számol versenyek halasztásával
credit:IndyCar
credit: IndyCar

A tervek szerint március 13-án, pénteken veszi kezdetét az NTT IndyCar Series idei szezonja a floridai St. Petersburg utcáin.

A koronavírus-járvány azonban már a versenynek otthont adó, Tampa Bay-i körzetben is megjelent.

Ennek kapcsán pár napja a Grand Prix of St. Petersburg promóteri feladatait ellátó Green Savoree Racing Promotions kommunikációs menedzsere annyival kívánta kommentálni a helyzetet, hogy nyomon követik a járvánnyal kapcsolatos híreket.

Az elmúlt két napban azonban már újabb két floridai lakosnál diagnosztizálták a betegséget, így a koronavírus fertőzöttek száma négyre ugrott.

Ennek ellenére az IndyCar szerint a bő egy hét múlva rajtoló szezonnyitó hétvége előkészületei a tervek szerint folytatódnak.

„Fokozott figyelemmel kísérjük a fejleményeket és szorosan együttműködünk az egészségügyi hatóság tisztviselőivel annak érdekében, hogy biztosítsuk a helyszíni nézők, valamint az eseményen résztvevők jólétét. Nem számítunk arra, hogy [a koronavírus] megzavarná az IndyCar-naptárát, beleértve a jövő heti St. Petersburg-i versenyt, valamint a Május Hónapot az Indianapolis Motor Speedwayen.”

Az amerikai open-wheel bajnokság mellett a NASCAR is közzétette a saját álláspontját az ARCA -val és az IMSA-val közösen.

„Továbbra is prioritást élvez számunkra a rajongóink, versenyzőink, alkalmazottaink és minden további, az IMSA-val, az ARCA-val és a NASCAR-ral kapcsolatban álló személy egészsége. Rendszeres kapcsolatban vagyunk az illetékes hatóságokkal, miközben közelről követjük a kialakult helyzet alakulását.”hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy