BREAKING: Jimmie Johnson jövő hónapban a McLarennek tesztel!

BREAKING: Jimmie Johnson jövő hónapban a McLarennek tesztel!
Johnson az IndyCar austini tesztjén /credit:IndyCar/


A NASCAR-ból az idei szezont követően visszavonuló Jimmie Johnson az utóbbi hónapokban már számtalanszor kijelentette, hogy 2021-ben mindenképpen szeretné az IndyCarban is kipróbálni magát.

A helyzet azonban úgy hozta, hogy a hétszeres Cup-bajnok már jóval hamarabb megízlelheti, milyen érzés is vezetni egy Indy-gépet.

Johnson saját Twitter-profilján erősítette meg, hogy áprilisban, a Barber Motorsports Parkban tesztelni fogja az Arrow McLaren SP egyik Dallara-Chevyjét.

A 44 éves szupersztár már a gárda indianapolisi főhadiszállásán át is esett az üléspróbán.

Az NBC kérdésére azonban az AMSP szóvivője úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nincs éles verseny lefixálva Johnson számára.

A folytatás attól függ, hogy milyen benyomással zárja majd az alabamai tesztet.

Johnson még 2018-ban, a Fernando Alonsóval megejtett bahreini autócserén kötött barátságot a McLaren számos szakemberével.

A körözés során ráadásul minden előzetes várakozást felülmúlt a teljesítménye, hiszen a gárda F1-es gépének volánja mögött alig két tizeddel maradt csak el a spanyol világbajnok által aznap reggel beállított legjobb időtől.

Az idén februrái, COTA-n rendezett kollektív IndyCar-teszten pedig már Zak Brown személyes vendégeként tette tiszteletét.