A hullafáradt Felipe Nasr zárta az élen az IndyCar sebringi tesztjét

A hullafáradt Felipe Nasr zárta az élen az IndyCar sebringi tesztjét
credit:IndyCar


Hétfőn, összesen tizennégy autó hajtott pályára a Sebring International Raceway rövidebb vonalvezetésén rendezett IndyCar-teszten.

A legjobb időt 52.1361 másodperccel Felipe Nasr produkálta, 0.0381-et verve az ötszörös bajnok Scott Dixonra.

A brazil versenyző teljesítménye abból a szempontból is figyelemre méltó, hogy a Carlin csak egyetlen nappal a teszt előtt kérte fel a részvételre.

„Huszonnégy órával korábban még Brazíliában barbeque-ztam a családommal” – mesélte Nasr a RACER-nek. „Ekkor hívott fel Trevor Carlin azzal, hogy szeretné, ha autóba ülnék. Végül, az utolsó pillanatban, turistaosztályon jutottam el Miamiba, az égvilágon semmit sem aludtam, majd Uberrel mentem a saját lakásomhoz az autóm kulcsaiért. Készítettem egy kávét, aztán egyenesen Sebringre hajtottam, de még így is lemaradtam a reggeli körökről. Délután fél egyre értem oda, ettem egy falat szendvicset a szerelőkkel, egykor pedig már a pályán voltam és megfutottam a leggyorsabb kört.”

Nasr nem a semmiért hajt ennyire, lévén mindenképpen szeretne elcsípni a Carlinnál egy versenyzői ülést.

Az 59-es Dallara-Chevyt a szezon épített és utcai pályás futamain, valamint az Indy 500-on Max Chilton vezeti, a további négy oválra azonban az ülés kiadó.

A 31-es számú autó viszont egyelőre teljes egészében, a komplett idényre nézve gazdátlannak számít.

A Carlin februárban a COTA-n már Sette Camarának is lehetőséget adott a bizonyításra, most Sebringen pedig az előzetes tervek szerint Ralph Boschung is pályára hajtott volna. A svájci azonban az első napon mégsem ült volán mögé.

„Imádok versenyezni és ebben a szériában, a legjobbak között, egy teljes napot kapva meg tudom mutatni, mire vagyok képes” – mondta magabiztosan Nasr. „Nem tettek nekem ígéretet és én magam sem számítok semmire. Egyszerűen csak azért csinálom, mert szeretek vezetni és segíteni akarok a Carlinnak, ahogyan csak tudok. Itt vagyok, bármit is tartogasson a jövő.”A sebringi teszt első napjának nem hivatalos időeredményei (top 10):

1.Felipe Nasr (Carlin) – 00:52.1361

2.Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) – (+0.0381)

3.Sébastien Bourdais (A.J. Foyt Racing) – (+0.1189)

4.Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) – (+0.1367)

5.Zach Veach (Andretti Autosport) – (+0.1383)

6.Alexander Rossi (Andretti Autosport) – (+0.1664)

7.Jack Harvey (Meyer Shank Racing) – (+0.1995)

8.Felix Rosenqvist (Chip Ganassi Racing) – (+0.2626)

9.Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing) – (+0.2846)

10.Colton Herta (Andretti Harding Steinbrenner Racing) – (+0.3333s)A nap során pályán volt még Charlie Kimball (A.J. Foyt Racing), aki a tizenegyedik lett, a tizenkettedikként zárt Marco Andretti (Andretti Herta Autosport with Marco Andrett & Curb-Agajanian), míg a tizenharmadik-tizennegyedik helyeken a Dale Coyne Racing párosa fejezte be a napot Santion Ferrucci – Alex Palou sorrendben.