Kiterjesztheti McLaughlin idei IndyCar-programját a Team Penske

Kiterjesztheti McLaughlin idei IndyCar-programját a Team Penske

credit: Team Penske

Scott McLaughlin IndyCar-szerződése jelenleg csak az Indianapolis Motor Speedway roadján esedékes GMR Grand Prix-re szól. A Team Penske-nél azonban lázasan dolgoznak azon, hogy további versenyeket is hozzáaadjanak az új-zélandi pilóta programjához.

A helyzetet némiképp nehezíti, hogy McLaughlin idén még a Supercarsban fut teljes szezont, a célja pedig nem más, mint hogy harmadszorra is elhódítsa a bajnokság trónját a DJR Team Penske színeiben.

Az ausztrál túraautó-bajnoksággal nem ütköző IndyCar-futamok azonban megfontolás részét képezik.

„Remélhetőleg az év folyamán több, mint egy futamon is lehetőséget adhatunk Scottnak” – nyilatkozta a SpeedCafénak a Team Penske elnöke, Tim Cindric.

A 26 éves tehetség eddig háromszor – Sebringen, a COTA-n, majd a Texas Motor Speedwayen – tesztelhette a csapat 2-es számú Dallara-Chevyjét.

Az austini roadon rendezett kollektív körözést a tabella harmadik helyén zárta, két nappal később pedig a TMS-en teljesítette az oválpályákon való versenyzéshez szükséges újonctesztet is.

A DJR Team Penske társtulajdonosa, Dick Johnson nemrég azt is elárulta, hogy McLaughlin a 2020-as idényt követően távozik a Supercarsból és az USA-ban folytatja pályafutását.

Ennek kapcsán meg is indultak a találgatások arról, hogy a gárda vajon ismét hadrendbe állít-e egy negyedik, teljes szezonos autót az IndyCarban, vagy valamelyik jelenlegi pilótájuktól vesznek búcsút Scott kedvéért.

Cindric szerint azonban egyelőre még túl korai ilyesmiről spekulálni.

„A jelenlegi programunk arról szól, hogy lehetőséget adjunk neki, hogy megízlelhesse az IndyCart. A tavalyi bathursti győzelme után ültünk le vele beszélgetni és meg is mondtuk, a célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot is. Miután Scott ezt megcsinálta, hajlandóságot mutatott arra, hogy Amerikában versenyezzen. Semmit nem akarunk siettetni. Ha átjön versenyezni az Államokba, akkor azt akarjuk, hogy készen álljon rá, ne csak ott legyen.”