Két sztárpilóta máris ráhajtott a Kyle Buschért járó vérdíjra

Két sztárpilóta máris ráhajtott a Kyle Busch fejéért járó vérdíjra


Kyle Busch előszeretettel méreti meg magát a NASCAR harmadosztályát képező Truck Seriesben és ha már odaveti a sors, akkor általában elég csúnyán rommá is veri a mezőnyt.

A királykategóriában, vagyis a Cupban kétszeres bajnokként, egyben címvédőként is jegyzett amerikai formáját jól szemlélteti, hogy a február 23-án rendezett, Las Vegas-i Truck-futamon immár zsinórban a hetedik győzelmét húzta be.

A dominanciája sokaknak szúrja a szemét, ugyanakkor legalább ennyien vallják azt, hogy a hozzá hasonló szupersztárok jelenléte nagyságrendekkel megdobja a nemzeti harmadosztály nézettségét.

A kritikusok között ott volt többek között Kyle Larson is, aki egy ironikus tweettel reagált Busch legújabb győzelmére.

Ekkor rukkolt elő Kevin Harvick – aki volt csapattulajdonosként maga is tudja, hogy mivel jár egy autó versenyeztetése a Truckban – az ötlettel, miszerint 50.000 dollár „vérdíjat” ajánl annak a teljes szezonos Cup-pilótának, aki átruccan a harmadosztályba és ott elveri Buscht.

Az összeg percekkel később megduplázódott, miután a széria névadó szponzorának, a Gander RV & Outdoorsnak vezérigazgatója, Marcus Lemonis szintén bedobott 50.000-et a vérdíjalapba.

A Busch utáni fejvadászat csak négy futamot érint, mivel a NASCAR szabályai szerint egy full szezonos Cup-versenyző évente csak ötször rajtholhat el egy alacsonyabban jegyzett bajnokságban. Ebből Kyle már Vegasban letudott egyet, hátra van viszont még számára március 14-én az Atlanta Motor Speedway, majd ezt követi a Homestead-Miami Speedway (március 20.), a Texas Motor Speedway (március 27.), végül pedig a Kansas Speedway (május 30.).

Az első két fejvadász pedig már be is jelentkezett.

Az egyikük maga a lavinát elindított Larson, aki Homesteaden iramodik Busch után, míg a Hendrick Motorsport üdvöskéje, a Hooters támogatását élvező Chase Elliott Atlantában és Kansesben akarja elkapni.

Mindkét versenyző a GMS Racing Chevrolet Silveradójával indul hajtóvadászatra.

A Truckban a saját tulajdonában lévő csapat autójával versenyző Busch egyébként néhány nappal ezelőtt, a Barstool Sports podcastjében még szentül meg volt győződve arról, hogy senki nem fog élni Harvick és Lemonis ajánlatával. A 34 éves pilóta szerint ugyanis a nevezéssel járó költségek jócskán meghaladják a felkínált 100.000 dollárt, így semmi értelme nincs csak a pénzért belevágni.

„Nem fog megtörténni” – szögezte le Busch.

Hát tévedett. Ennek pedig a rajongók mellett maga a NASCAR is örülhet, hiszen Harvickék ötletének hála az utóbbi pár napban már több hír szólt a Truck Seriesről, mint azelőtt egy teljes hónap során.