Televíziós szakértő lesz James Hinchcliffe

Televíziós szakértő lesz James Hinchcliffe
credit: IndyCar


Az NBC Sports hivatalosan bejelentette, hogy James Hinchcliffe szakértői minőségben csatlakozik stábjához a 2020-as szezonban.

A kanadai versenyző először az IndyCar március 13-án kezdődő, St. Peterburg-i nyitóhétvégéjén foglalja el helyét a kommentátori fülkében, majd ezt követi a Long Beach-i, a torontói, valamint a szezonzáró Laguna Seca-i futam is.

Mindezek mellett pitriporterként és elemzőként más futamokon is találkozhatunk vele a közvetítések során.

Az NBC a 104. Indianapolis 500 felvezetése során is számít Hinchre, így a Május Hónap ezen részében a 33 éves pilóta egyszerre lesz jelen versenyzőként, valamint tévés szakértőként is.

A hatszoros IndyCar-futamgyőztes olyan nevekkel dolgozhat együtt a kamerák előtt, mint Leigh Diffey, Paul Tracy és Townsend Bell.

Hinchcliffe továbbá az Indy Lights, az IMSA WeatherTech Championship és a NASCAR közvetítéseiből is ki fogja venni a részét.

Hinchcliffe már komolyabb tapasztalattal bír a kamera előtt. Számos reklámfilmben, tévéshow-ban szerepelt – ebből a legismertebb a 2016-os Dancing with the Stars -, továbbá korábban vendégszakértőként a Champ Car/IndyCar közvetítéseiben is közreműködött.

Ennyire komplex, teljes értékű feladattal viszont most először bízták meg.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok az NBC Sports csapatához és számos, elképesztő verseny közvetítésében részt vehetek 2020-ban” – idézi a oakville-it a csatorna által kiadott sajtóközlemény. „Az NBC Sports több, mint egy évtizede sugározza az IndyCart, ezidő alatt pedig nagyon jól megismertem Diffet [Leigh Diffey – a szerk.], PT-vel és Townsenddel pedig egykor kerék a kerék ellen csatáztam a páyán, tehát a kapcsolatunk régre visszavezethető. Nagyszerű lesz együtt dolgozni velük és az NBC Sports teljes stábjával a szezon folyamán. Mindig is imádtam az embereket az IndyCar versenyzés szépségeiről oktatgatni, így rendkívül izgatottá tesz, hogy beugorhatok és aktív pilótaként oszthatom meg a tapasztalataim, látásmódom a nézőkkel, rajongókkal.”

Mint ismeretes, Hinchcliffe 2011 óta tartó IndyCar-karrierje során most először nem rendelkezik teljes szezonra szóló, versenyzői szerződéssel.

A 33 éves pilóta tavaly novemberben került partvonalra, miután akkori csapata, az Arrow McLaren SP nem kívánt neki autót adni a következő idényre. A gárda egyedül csak az Indianapolis 500-ra szánt harmadik gépet helyezte számára kilátásba.

Ironikus módon ezt a gépet végül Fernando Alonso kapta meg, míg az eredetileg az Andretti Autosportnál neki szánt 29-es Dallara-Hondában Hinchcliffe kötött ki.

A kanadai jelenlegi programja csak három versenyre szól a Michael Andretti vezette alakulattal az IMS roadján esedékes GMR Grand Prix, az Indianapolis 500, valamint a texasi Genesys 600 képében.

Utóbbi futam névadó szponzora ráadásul ugyanaz a cég, amely Hinchet ehhez a részidős szerződéséhez segítette.