Televíziós szakértő lesz James Hinchcliffe

Televíziós szakértő lesz James Hinchcliffe
credit: IndyCar


Az NBC Sports hivatalosan bejelentette, hogy James Hinchcliffe szakértői minőségben csatlakozik stábjához a 2020-as szezonban.

A kanadai versenyző először az IndyCar március 13-án kezdődő, St. Peterburg-i nyitóhétvégéjén foglalja el helyét a kommentátori fülkében, majd ezt követi a Long Beach-i, a torontói, valamint a szezonzáró Laguna Seca-i futam is.

Mindezek mellett pitriporterként és elemzőként más futamokon is találkozhatunk vele a közvetítések során.

Az NBC a 104. Indianapolis 500 felvezetése során is számít Hinchre, így a Május Hónap ezen részében a 33 éves pilóta egyszerre lesz jelen versenyzőként, valamint tévés szakértőként is.

A hatszoros IndyCar-futamgyőztes olyan nevekkel dolgozhat együtt a kamerák előtt, mint Leigh Diffey, Paul Tracy és Townsend Bell.

Hinchcliffe továbbá az Indy Lights, az IMSA WeatherTech Championship és a NASCAR közvetítéseiből is ki fogja venni a részét.

Hinchcliffe már komolyabb tapasztalattal bír a kamera előtt. Számos reklámfilmben, tévéshow-ban szerepelt – ebből a legismertebb a 2016-os Dancing with the Stars -, továbbá korábban vendégszakértőként a Champ Car/IndyCar közvetítéseiben is közreműködött.

Ennyire komplex, teljes értékű feladattal viszont most először bízták meg.„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok az NBC Sports csapatához és számos, elképesztő verseny közvetítésében részt vehetek 2020-ban” – idézi a oakville-it a csatorna által kiadott sajtóközlemény. „Az NBC Sports több, mint egy évtizede sugározza az IndyCart, ezidő alatt pedig nagyon jól megismertem Diffet [Leigh Diffey – a szerk.], PT-vel és Townsenddel pedig egykor kerék a kerék ellen csatáztam a páyán, tehát a kapcsolatunk régre visszavezethető. Nagyszerű lesz együtt dolgozni velük és az NBC Sports teljes stábjával a szezon folyamán. Mindig is imádtam az embereket az IndyCar versenyzés szépségeiről oktatgatni, így rendkívül izgatottá tesz, hogy beugorhatok és aktív pilótaként oszthatom meg a tapasztalataim, látásmódom a nézőkkel, rajongókkal.”

Mint ismeretes, Hinchcliffe 2011 óta tartó IndyCar-karrierje során most először nem rendelkezik teljes szezonra szóló, versenyzői szerződéssel.

A 33 éves pilóta tavaly novemberben került partvonalra, miután akkori csapata, az Arrow McLaren SP nem kívánt neki autót adni a következő idényre. A gárda egyedül csak az Indianapolis 500-ra szánt harmadik gépet helyezte számára kilátásba.

Ironikus módon ezt a gépet végül Fernando Alonso kapta meg, míg az eredetileg az Andretti Autosportnál neki szánt 29-es Dallara-Hondában Hinchcliffe kötött ki.

A kanadai jelenlegi programja csak három versenyre szól a Michael Andretti vezette alakulattal az IMS roadján esedékes GMR Grand Prix, az Indianapolis 500, valamint a texasi Genesys 600 képében.

Utóbbi futam névadó szponzora ráadásul ugyanaz a cég, amely Hinchet ehhez a részidős szerződéséhez segítette.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy