Az RLL Racing is bejelentette harmadik autóját az Indy 500-ra

Az RLL Racing is bejelentette harmadik autóját az Indy 500-ra
credit: IndyCar


Néhány nappal ezelőtt robbant a hír, miszerint egy vadonatúj csapat készül csatlakozni az IndyCar mezőnyéhez.

A tervezett programról akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy az egykori IRL-versenyző Robbie Buhl és a milliárdos üzletember, Robert Citrone által tető alá hozott Citrone/Buhl Autosport az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén, május 9-én esedékes GMR Grand Prix-re, majd az Indy 500-ra is nevezni kíván.

Most azonban már minden kérdés végére pont került.

Az RLL Racing ugyanis hivatalosan bejentette, hogy a C/B Autosport az ő partnerükként ejti meg indianapolisi debütálását.

A jelen állás szerint csak a Május Hónap két futamára hadrendbe állított, harmadik Dallara-Honda volánját Spencer Pigot kapja meg.

Az amerikai pilóta számára nem lesz ismeretlen terep Rahalék flottája.

A 2015-ös Indy Lights bajnoki címéért járt, három IndyCar-futamra szólt – beleérve a garantált Indianapolis 500-at – ösztöndíját ezen gárda színeiben használta fel.

Pigot ezt követően az Ed Carpenter Racinghez igazolt át, ahol maradt is egészen a tavalyi idény végéig. Kivétel ez alól a 2017-es Indy 500, melyet a Juncos Racing autójával teljesített.

A 26 éves kaliforniai eddigi legjobb 500-as helyezése egy 14. hely, még a tavalyi évből.

Emellett Pigot 2019-ben a kvalifikáció első napjának leggyorsabb négykörös kísérletét is magáénak tudhatta.

Az RLL Racing másik két versenygépével a teljes szezonos pilótapáros, azaz Takuma Sato és Graham Rahal próbálja meg beverekedni magát a tradicionálisan 33 fős mezőnybe.