Logano nyert, a Toyota negatív rekordot döntött Las Vegasban

Logano nyert, a Toyota negatív rekordot döntött Las Vegasban


Huszonkét verseny óta tartó nyeretlenségi sorozata végére tett pontot Joey Logano a Las Vegas Motor Speedwayen.A Team Penske versenyzője a hajrában történt baleset miatt, sárga zászlós körülmények között húzta be idei első győzelmét.

Logano sikerében közrejátszott egy – mint utólag kiderült, oltári szerencsés kimenetelű – malőr is. A 2018-as Cup-bajnok ugyanis nem értette csapatfőnökének, Paul Wolfe-nak pitkiállásra történő felszólítását, így a verseny legutolsó restartja előtt kint maradt a pályán.

A 29 éves pilóta így átvette a vezetesét csapattársától, Ryan Blaneytől, aki végül csak a tizenegyedikként zárt.

„Kint kellett volna, hogy hagyjalak” – kért bocsánatot Blaneytől a csapatvezetője, Todd Gordon. „Valami azt súgta, hogy így tegyek, de végül mégis másként döntöttem. Az én hibám.”

Logano főkategóriás karrierje 24. győzelmét ünnepelhette, míg a másodiként Matt DiBenedetto zárt a Wood Brothers Racing 21-es Fordjával.

„Annyira keményen harcoltunk ezért” – örömködött Logano, aki első helye révén máris a Cup rájátszásában tudhatja magát . „A verseny korai szakaszában nagyon kemény csatát vívtunk Blaneyvel, Chase Elliottal és a 19-essel [Martin Truex Jr.], majd ez a befutó, Mattel a második helyen…. Nagyszerű nap volt ez a Wood Brothersnek és a Team Penske-nek.”


Logano és DiBenedetto mögött a harmadik helyen Ricky Stenhouse Jr. zárt, a top öt sorrendjét pedig Austin Dillon és Jimmie Johnson tették teljessé. Utóbbi versenyző első alkalommal tudott az első ötben végezni a 2019. júliusi, daytonai futam óta.

Az első és második szakaszt egyarán megnyert Chase Elliottnak végül be kellett érnie a huszonhatodik hellyel, miután a verseny vége felé közeledve lassú defekt lépett fel a bal hátsó abroncsában és emiatt a fallal is közelebbi kapcsolatot létesített.

Az egy héttel korábban karrierje harmadik Daytona 500 győzelmét ünnepelt Denny Hamlin ezúttal csak a tizenhetedik lett.

A verseny összességében sem adott okot büszkeségre a Joe Gibbs Racingnek.

A legmagasabban a regnáló bajnok Kyle Busch zárt a maga tizenötödik pozíciójával, Hamlin ugye két hellyel mögötte a tizenhetedikként landolt, Truex Jr. a huszadikként haladt át a kockás zászló alatt, míg Erik Jonest a huszonharmadikként jegyezték.

A Toyota flottájának további tagjai, azaz a Gount Brother Racinges Daniel Suarez a harmincadik, a Leavine Family Racingnek vezető Christopher Bell a harmincharmadik, az MBM-es Timmy Hill pedig az utolsó, harmincnyolcadik helyen zárt a végeredményt összesítő tabellán.

Mindez azt is jelenti, hogy a 2018 őszén, a Charlotte Motor Speedway rovalján lebonyolított forduló óta most először nem szerepelt a top 10-ben a japán márka egyetlen autója sem.