Bizarr „újságírói” kérdés keltett döbbenetet a NASCAR vegasi futama után

Bizarr “újságírói” kérdés keltett döbbenetet a NASCAR vegasi futama után


Megdöbbentő jelenetek játszódtak le a NASCAR Cup Series február 23-ai, Las Vegas-i versenyét követő sajtótájékoztatón.

A futamot megnyert Joey Logano annak rendje és módja szerint, készségesen válaszolgatott a média képviselői által feltett kérdésekre. Az esemény vége felé közeledve azonban szót kapott egy bizonyos Mark Anthony DiBello, a szavai hallatán pedig általános, hitetlenséggel vegyült döbbenet állt be a teremben.

Az önmagát a DiBello Production Company égisze alatt bemutatott „újságíró” már eleve úgy fogalmazta meg kérdését, mintha az eleve átment volna néhányszor egy közepesen jó fordítóprogramon.

Emberünk szavait lehetetlen műfordítói hitelességgel visszaadni:

„Joey, a NASCAR tízéves tervéről beszélnek. A NASCAR novemberről. Charlotte ugye a Hírességek Csarnoka miatt, valamint itt [Las Vegasban – a szerk.], mivel ez a szerencsejáték fővárosa és gratulálok neked, öt az egyhez volt az esélyed arra, hogy megnyerd ezt a versenyt és az utolsó futam, egy heti bajnoki sorozat Daytonában, a legjobb dolog pedig az, hogy a Cup bajnok kapja meg a pole-t a feburári Daytona 500-on. Mi erről a véleményed hosszú távon?”

Most megpróbáljuk dekódolni ezt a zagyvaságot.

DiBello a jelek szerint egy, mindenki más számára totál ismeretlen – és nonszensz – NASCAR-tervezetről érdeklődött, ami a Cup-szezon utolsó hónapját érinti. Ennek alapján novemberben már csak három kiemelt helyszínen, Charlotte-on, Las Vegasban, majd Daytonán rendeznének veresnyeket, utóbbi pályán ráadásul több futamot is lebonyolítanának a legutolsó hét folyamán. A bajnoki címet megszerző pilóta pedig automatikusan a pole-ból startolhatna a következő évi Daytona 500-on.

A kérdés őszintén megdöbbentette Loganót is, aki szemmel láthatóan először se köpni, se nyelni nem tudott.

„Hű, ez teljesen új nekem” – válaszolta a Team Penske-s. „Hallott valaki már erről a pletykáról? Mindenkinek újdonság? Szerintem inkább valamilyen összeesküvés-elméletről lehet szó.”


Nem csak maga az ötlet volt abszolút ismeretlen a jelenlévők számára, hanem DiBello is.

Az úriember – akit több rajongó máris elnevezett a médiaközpont L.W. Wrightjának – ezt megelőzően egyszer sem bukkant fel a versenypályán, a NASCAR-t követő, valódi médiamunkások pedig egy emberként állították, hogy életükben nem is hallottak róla.

Némi Google-keresés után azonban sikerült néhány igazán csuda dolgot találni a DiBello Production Company mögött álló úriemberről.

A jó öreg Marknak saját IMDB-profilja van, rajta egy terjedelmes önéletrajzzal, amelyben valódi multitálentumnak írja le magát. A minden valószínűség szerint saját maga által írt bemutatkozásában többek között írónak, producernek, színésznek, modellnek, előadóművésznek, komikusnak, műsorvezetőnek és rendezőnek is titulálja magát.

Tovább olvasva pedig azt is megtudhatjuk, hogy világhírű modell volt, aki olyan cégek kampányában is szerepelt, mint a Nike, gyakran vett részt „szexis férfiaknak” kiírt versenyeken és keresett chippandale-táncos is volt.

Ha már most fuldokolsz a nevetéstől, akkor van egy rossz hírem: ez még semmi.

DiBello valóban írt egy, saját maga által kiadott könyvet, amelyben hithű kerszténynek és egyetemi bajnok futballjátékosnak is nevezi magát.

Mindemellett azt is állítja, hogy visszatérő szereplője volt olyan sorozatoknak, mint pl. a Miami Vice, producerként jegyzett egy rakás reality show-t, prédikátorként hirdeti az igét nyájának, rengeteg elfoglaltsága mellett pedig arra is van ideje, hogy az NFL „mesterstratégája” legyen.

Markunknak van saját YouTube-csatornája is, az ezen szereplő – khm. furcsa – videók azonban már évekkel ezelőtt kerültek feltöltésre.

A „hivatalos honlapja” pedig egy külön fejezetet érdemelne.

Innentől már csak annyi kérdésem volna, hogy egy ilyen nyíltan borult elméjű emberke miként juthatott akkreditációhoz?

Ha pedig DiBello egyszerűen csak belógott a médiaközpontba, az enyhén szólva sem fest jó képet a pálya, valamint a NASCAR biztonsági előírásainak betartásáról.

Egy biztos, a történtek után DiBellót már nem tudták felelősségre vonni, mivel a hírek szerint a sajtótájékoztató végén nyomtalanul eltűnt a pályáról.