Vadonatúj IndyCar-csapat bukkant fel a semmiből

Vadonatúj IndyCar-csapat bukkant fel a semmiből
Robbie Buhl (Dreyer & Reinbold Racing) a 2003-as Indy 500-on /credit:IndyCar/


Az IndyCar idei holtszezonja már számos meglepetéssel szolgált és úgy tűnik a sornak még korántsincs vége.

Roger Penske totális indianapolisi hatalomátvétele, valamint a pilótapiacon történt svédcsavarok után most egy teljes új csapat adott hírt megalakulásáról.

A Citrone/Buhl Autosport mögött a Discovery Capital Management alapítóját, egyben a Pittsburgh Steelersben is tulajdonrésszel bíró Robert Citrone-t és fiát, a Pittsburgh Penguines adatelemzőjeként tevékenykedő Nick Citrone-t, az egykori kétszeres IRL-futamgyőztes Robbie Buhlt, valamint az ő bátyját, Tom Buhlt üdvözölhetjük.

Utóbbi testvérpár birtokolja továbbá a motorsport-marketingre specializálódott Buhl Sport Detroitot, amely többek között egy saját rallycross csapatot és egy versenyzőiskolát is üzemeltet.

Robbie Buhlnak ráadásul nem csak pilótaként kötődött az IndyCarhoz, lévén korábban a Dreyer & Reinbold Racing társtulajdonosa is volt.

A Citrone/Buhl Autosport programjának részleteiről egyelőre nem sokat tudni.

Annyi biztos, hogy a csapat debütáló versenyének az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén, május 9-én rendezendő GMR Grand Prix-t tűzte ki.

Ezen futamot követően pedig terveik szerint az Indianapolis 500-nak is nekivágnak.

A gárda egyelőre sem a motorpartnerét, sem pedig a versenyzőjét nem nevezte meg.

Mindemellett arról sincs információ, hogy a C/B Autosport önállóan kíván belevágni a projektbe, vagy inkább egy már meglévő csapattal lép partnerségre.