McLaughlin az idei szezon után távozik a Supercarsból

McLaughlin az idei szezon után távozik a Supercarsból
credit:IndyCar


Dick Johnson a Daily Telegraph-nak megerősítette, Scott McLaughlin a 2020-as idény után hátat fordít a Supercars sorozatnak.

A DJR Team Penske társtulajdonosa egyben azt is kijelentette, hogy versenyzője ezt követően Észak-Amerikában folytatja karrierjét.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy Scott jövőre távozik. A legtöbbet kell kihoznunk belőle az idei bajnokságban, mivel már az USA-ba tart. Minden kétséget kizáróan ez lesz a legutolsó éve a Supercarsban, hacsak nem történik valami előre nem látott dolog.”

McLaughlin 2018-ban és 2019-ben egyaránt elhódította az ausztrál túraautó-bajnokság trónját, a célja pedig az, hogy a mostani idényben harmadszorra is sikerüljön végrehajtania ezt a bravúrt.

Ezzel párhuzamosan azonban máris elkezdte a felkészülést pályafutásának következő fejezetére.

A 26 éves tehetség januárban, Sebringen próbálhatta ki először a Team Penske IndyCar-gépét, egy hónap múlva pedig már a széria COTA-n lebonyolított kollektív tesztjén is részt vett.

Uóbbit a harmadik legjobb idővel zárta, amit csak még inkább felértékel, hogy azt megelőzően 2010-ben, egy alacsonyabban rangsorolt regionális bajnokságban vezetett utoljára open-wheel gépet.

Két nappal később, a Texas Motor Speedwayen oválszüzességét is elvesztette és saját bevallása szerint rögtön szerelembe esett ezzel a pályatípussal.

McLaughlin május 9-én, az Indianapolis Motor Speedway roadján rendezendő GMR Grand Prix-n mutatkozhat be éles versenykörülmények között is az IndyCarban.

„Minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy sikereket érjen el Amerikában” – jelentette ki Johnson. „[Az IndyCar] nyilván teljesen más]. Az igazi versenyző azonban bármilyen autót elvezet. Scott pedig képes arra, hogy olyan dolgokat is kihozzon a gépből, amit más nem.”