Sajtó: Hinchcliffe aláírt az Andretti Autosporthoz

Sajtó: Hinchcliffe aláírt az Andretti Autosporthoz


Az Andretti Autosport bejelentette, hogy február 19-én rendkívüli sajtótájékoztatót tart az Indianapolis Motor Speedwayen egy új partnerkapcsolat apropóján.

A csapat további részleteket nem közölt, a RACER értesülései szerint azonban az esemény tárgya James Hinchcliffe visszatérése lesz.

Az IndyCarral exkluzív médiakapcsolatban álló magazin úgy tudja, hogy a kanadai versenyző az eredetileg Fernando Alonsónak szánt Dallara-Honda volánja mögött vághat neki az Indianapolis 500 Május Hónapjának.

A 33 éves versenyzőt tavaly novemberben tette partvonalra az Arrow McLaren SP, a döntés késői meghozatala miatt pedig nem sikerült neki teljes szezonos szerződést nyélbe ütni más csapatnál.

Hinchcliffe ráadásul szponzorok terén sincs túlságosan eleresztve, így egy ideig még az is kétséges volt, hogy egyáltalán az Indy 500-on ott tud-e lenni.

Januárban végül pozitív hírrel szolgált a rajongói számára, miután bejelentette, hogy az indianapolisi tech-vállalat, a Genesys képében sikerült új támogatóra szert tennie, aminek köszönhetően már maga mögött tudhatja azt a financiális hátteret, ami legalább az 500-ra elegendő.

A Honda észak-amerikai reklámarcaként is ismert Hinch több csapattal tárgyalt, beleértve az RLL Racinget is. Ezen kontraktus azonban szponzorációs érdekellentétek miatt végül kútba esett.

Úgy fest viszont, az IndyCar egyik legnépszerűbb pilótájának számító kanadai profitált a legjobban abból, hogy a Honda az utolsó pillanatban megvétózta Alonso indítását az Andretti Autosport színeiben.

Ennek révén megnyílthatott számára a kapu a gazdátlanul maradt, hatodik autóhoz, ráadásul annál a csapatnál, amelynél már három szezont is lehúzott 2012-2014 között, ezidő alatt három győzelmet szerezve.

Andrettiék öt teljes szezonos gépet neveznek saját zászlajuk alatt – Ryan Hunter-Reay-jel, Alexander Rossival, Colton Hertával, Marco Andrettivel és Zach Veach-csel a volán mögött –, míg a Jack Harvey-t indító Meyer Shank Racinggel technikai partnerségben állnak.

Ami pedig Alonsót illeti: a spanyol szupersztár a minap az Instagram sztoriján keresztül rendezett rajongói kérdezz-felelekben újfent leszögezte, indul a. 104. Indy 500-on. A csapat kilétéről azonban nem kívánt nyilatkozni.