Kútba esett Hinchcliffe Indy 500-programja az RLL Racinggel

Kútba esett Hinchcliffe Indy 500-programja az RLL Racinggel


Arrow McLaren SP által novemberben partvonalra tett James Hinchcliffe néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Genesys nevű tech-vállalat képében sikerült új szponzorra szert tennie.

Ennek köszönhetően már maga mögött tudhatja az Indianapolis 500-on való induláshoz szükséges anyagi hátteret. A pénz azonban önmagában még nem minden, a versenyen való részvételhez ugyanis égető szüksége van egy csapatra is.

A korábbi hírek szerint a Honda észak-amerikai reklámarcaként is ismert Hinchcliffe a Rahal Letterman Lanigan Racinggel folytatott tárgyalásokat, amit a gárda most meg is erősített.

A társtulajdonosi pozícióban lévő Bobby Rahal azonban egyúttal le is hűtötte a kedélyeket, mondván erőfeszítéseik ellenére mégsem sikerült a szerződést tető alá hozni.

„Izgatottak voltunk Hinch versenyeztetésének lehetősége miatt, de végül nem jött össze. Jelenleg is dolgozunk azon, hogy indítani tudjunk egy harmadik autót is az Indy 500-on, az óra azonban ketyeg. Mi csakis a megfelelő pilótával akarjuk csinálni. Ha nem sikerül ilyet találni, akkor inkább csak két autóval [a teljes szezonos] Takumával [Sato] és Grahammel [Rahal] vágunk neki.”

A RACER információi szerint szponzorok közötti összeférhetetlenség miatt esett kútba a program Hinchcliffe-fel, noha a megbeszélések már a késői fázisban jártak.

Az IndyCar egyik legnépszerűbb pilótájának számító kanadait az Andretti Autosporttal is kapcsolatba hozták azt követően, hogy a Honda aláásta a Fernando Alonsóval már a véglegesítésben járt megállapodást. Hinchcliffe 2012-2014 között az AA kötelékéhez tartozott, a jó kapcsolata pedig máig megmaradt a gárdával, így kvázi magától értetődőnek tűnt, hogy az esetleges megüresedett autóba őt ültethetik be.

A RACER bennfentes, veterán riportere, Robin Miller azonban a minap úgy fogalmazott, nem sok esélyt lát arra, hogy Michael Andretti Alonso nélkül is nevezne plusz egy autót a már meglévő öt mellé (pluszban még arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Meyer Shank Racinggel is technikai partnerségben állnak).

Miller véleménye mellett viszont továbbra is tartják magukat a pletykák Hinch küszöbön álló visszatéréséről Andrettiékhez.

Minden valószínűség szerint erre a kérdésre heteken belül választ kapunk.