Kialakult a Daytona 500 rajtrácsa

Kialakult a Daytona 500 rajtrácsa


Helyi idő szerint csütörtök éjjel lezajlott a Bluegreen Vacations Duel, amelynek során megszületett a 2020-as Daytona 500 teljes rajtrácsa.

A pole pozíciós, valamint a mellőle induló versenyző kiléte már a múlt hétvégén lebonyolított, egykörös kvalifikáción eldőlt. Ennek értelmében a legendás futam eléről Ricky Stenhause Jr. várhatja a rajtot, míg a második pozícióból Alex Bowman indulhat.

A mezőny felállása a harmadik helytől lefelé azonban ekkor még nyitott maradt, ugyanis arra a hagyományoknak megfelelően két, egyenként 150 mérföldes kvalifikációs futam tette ki a pontot.

Az első, egy rövid esőszünet miatt kicsit eltolódott duelt a tavalyi évhez hasonlóan Joey Logano nyerte. A Team Penske pilótája mögött Aric Almirola, Ryan Newman, Brad Keselowski és Bubba Wallace tette teljessé a top 5-öt.

A felhőtlenül, a biztos pole tudatában versenyző Stenhouse Jr. a nyolcadikként ért célba.

A második duel a Hendrick Motorsportsos William Byron sikerét hozta.

A 22 éves amerikai három körrel a leintés előtt vette át a vezetést Kevin Harvicktól. Ebben nagy szerepet játszott a Chip Ganassi Racinges Kurt Busch, aki hátulról tolva segítette kollégáját az előzés végrehajtásában.

Ezen verseny második és harmadik helyén Jimmie Johnson, valamint Kyle Larson zárt.A 34 körön át élen haladt Harvick végül csak a negyedik pozícióban haladt át a kockás zászló alatt.

A dueleknek azonban néhány pilóta és csapat számára sokkal több jelentősége volt, mint az egyszerű rajtpozíció.A NASCAR Cup szabályai alapján a szám szerint 36, charterrel rendelkező autónak alanyi jogon jár a naptár valamennyi futamán való részvétel.

A rajtrács maximális létszáma negyven versenygépben van meghatározva, így mindössze négy nyitott hely állt rendelkezésre a Daytona 500-ra nevezett hét, charter nélküli csapatnak.

Közülük a legmagasabb helyezést Timmy Hill kaparintotta meg, aki a 16.-ként fejezte be a második duelt. A 26 éves marylandinek hála az MBM Motorsports már biztosan ott lesz vasárnap a Daytona 500-on.

Szintén bent van a mezőnyben a Hill mögött közvetlenül célba ért, Beard Motorsportsos Brandan Gaughan is.

A Kaulig Racing és a Premium Motorsports ugyancsak boldog lehet, miután versenyzőik, Justin Haley és Reed Sorenson a Daytona 500-at érő 17-18. pozícióban fejezték be az első kvalifikációs futamot.

Innentől fogva viszont már csak nézőként követheti az eseményeket Daniel Suarez. A Gaunt Brothers Racing 96-os Toyotáját vezető mexikói az első duel 30. körében ütközött Ryan Blaneyvel, aminek következtében véget is ért neki a verseny, ez pedig egyet jelentett a D500-tól való búcsújával.A második kvalifikációs futamon vezető JJ Yeley szintén baleset miatt nem tudta beverekedni magát a vasárnapi viadal mezőnyébe.

Az MBM Motorsports öröme sem lehet felhőtlen, mivel Hill sikere mellett azt is el kellett könyvelniük, hogy másik pilótájuk, Chad Finchum már nem tudta eljuttatni autóját a Daytona 500-ra.


A 2020-as Daytona 500 rajtrácsa:


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy