McLaughlin pénteken átesik az oválpályás tűzkeresztségen

McLaughlin pénteken átesik az oválpályás tűzkeresztségen
credit:Team Penske


Scott McLaughlin lenyűgöző teljesítményt nyújtva a harmadik legjobb idővel zárta az IndyCar COTA-n rendezett kollektív tesztjét.

A kétszeres Supercars-bajnok produkcióját csak még inkább felértékeli, hogy ezt megelőzően mindössze egyszer – január közepén, Sebringen – vezetett Indy-autót. A 26 éves pilóta ráadásul nem csak az amerikai bajnokságban számít tapasztalatlannak, de en bloc az open-wheelben is, hiszen egy 2010-es, regionális Formula Ford bajnokságot leszámítva egyáltalán nem versenyzett ilyen gépekkel.

Az éles IndyCar-debütálását a Team Penske jóvoltából májusban, az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén megejtő McLaughlin most egy újabb lehetőséget kap.

Az új-zélandi február 14-én, pénteken ugyanis az oválpályával is közeli ismeretséget köthet, miután részt vesz az IndyCar Texas Motor Speedwayen rendezendő újonctesztjén.

A Team Penske ügyvezetője, Ron Ruzewski azonban igyekezett leszögezni, hogy McLaughlin ezen a teszten való részvételébe még nem kell semmi extrát belelátni.

A fiatal pilóta főállásban továbbra is a Supercars mezőnyét erősíti, amelynek fordulói fedésben vannak az Indianapolis 500 kvalifikációjával, valamint a texasi, richmondi és iowai futamokkal.

Az egyetlen oválnak, amelyet be tudna iktatni idén az augusztusi, gatewayi forduló számít.

„Nincsenek terveink” – erősítette meg Ruzewski a Motorsport.com-nak. „Scott amúgy sem versenyezhet Texasban a Supercars-elkötelezettségei miatt. Most viszont itt vagyunk, ő is az Államokban tartózkodik, úgyhogy kihasználva az alkalmat pályára küldjük őt.”

Felmerült továbbá a kérdés, hogy Penske-ék tervezik-e a közeljövőben az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben is versenyeztetni az új-zélandit.

„Jelenleg egyedül az indianapolisi road verseny iránt köteleződtünk el vele kapcsolatban” – szögezte le Ruzewski. „Ezen kívül még nem tudom mi lesz. Egy biztos, Scott számára a Supercars jelenti az abszolút prioritást. A folytatás, hogy Tim Cindricet [a Team Penske elnöke] idézzem, még megfontolás alatt van. A két bajnoki címe és a Bathurst 1000-es győzelme révén Scott kiérdemelte, hogy más dolgokat is kipróbáljon, jelenleg pedig ezzel a lehetőséggel él.”