Donald Trump is ott lesz a Daytona 500-on

Donald Trump is ott lesz a Daytona 500-on
credit: MHR Racing

A legfrissebb hírek szerint az Amerikai Egyesült Államok elnöke és a first lady személyesen, a helyszínről fogja végignézni a Daytona 500-at.

A NASCAR Cup szezonnyitó, ikonikus versenyére február 16-án, vasárnap kerül sor a Daytona International Speedway 2.5 mérföldes oválján.

Az Orlando Sentinel szerint a DeLand Municipal Airiportot a légügyi hatóság néhány nappal ezelőtt már fel is szólította arra, hogy tegyék meg a szükséges előkészületeket az elnöki gép fogadására.

A DeLand ügyvezetője, John Eiff azonban a napilapnak még úgy fogalmazott, hogy semmi nincs hivatalosan megerősítve.

Bár Trumpék érkezése továbbra sincs minden kétséget kizáróan bejelentve, az azonban sokatmondó, hogy az amerikai titkosszolgálat már most kiadta a dróntilalomról szóló utasítást a pályát övező területre.

Emellett a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) honlapján is megjelent egy tájékoztatás, amelyben felhívják a pilóták figyelmét arra, hogy 16-án korlátozások váhatóak a Daytona Beach feletti légtérben VIP-személyek érkezése miatt.

A NASCAR idei első éles versenyhétvégéjén ráadásul két olyan autó is pályára hajt majd – a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Seriesben (nyitóképen) és a harmadosztályos Truck Seriesben -, amelyek fényezéseikkel Trump újraválasztását szorgalmazzák.

Ezen autóknak azonban nincs közük a hivatalos kampányhoz. A felületért egy civil szervezet fizet.Mindeddig csak két alkalommal fordult elő, hogy a hivatalban lévő elnök tiszteletét tette a Daytona 500-on: 1992-ben George H.W. Bush látogatott ki a pályára, 2004-ben pedig fia, George W. Bush követte a példáját.

Ifjabbik Bush négy évvel korábban, 2000-ben – amikor még a republikánusok elnökjelöltségéért harcolt – egyenesen a verseny grand marshallja volt.

A leghíresebb daytonai látogatásra azonban nem az 500-on, hanem a függetlenség napján rendezett, 1984-es Firecracker 400-on került sor. Ezen a július 4-én Ronald Reagan adta ki a motorok beindítására vonatkozó parancsot a mezőnynek, majd a a médiaközpontból nézte végig a Richard Petty 200. NASCAR-győzelmével zárult versenyt.

Arról, hogy miként keverdett Reagan harminchat évvel ezelőtt Daytonára, az alábbi cikkben lehet olvasni:


Kapcsolódó: Amikor az Air Force One adta ki a parancsot a NASCAR mezőnyénekEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy