Felipe Nasr és Sette Camara is autóba ül az IndyCar kollektív tesztjén

Felipe Nasr és Sette Camara is autóba ül az IndyCar kollektív tesztjén
credit. Carlin


Két nemzetközileg ismert versenyző is lehetőséget kap a bizonyításra az IndyCar február 11-12-ei tesztsorozatán.

Az austini Circuit of the Americason rendezendő körözés során Felipe Nasr és Sette Camara egyaránt kipróbálhatja a Carlin 31-es számú Dallara-Chevyjét.

A brazilok számára nem lesz ismeretlen a csapat, lévén az alsóbb kategóriákban már mindketten versenyezhettek Trevor Carlin zászlaja alatt.

Ezen teszt még hivatalosan nem jelenti azt, hogy Nasr és Camara élesben is pályára hajthat majd az IndyCar 2020-as szezonjában. A RACER információi szerint azonban minden esély megvan arra, hogy ez a kapcsolat a későbbiekben ténylegesen kicsúcsosodjon egy komolyabb programban.

A dél-amerikai duóból Nasr már korábban megízlelhette milyen is egy IndyCar-gépet vezetni. A 27 éves pilóta még tavaly nyáron tesztelhette az Arrow McLaren SP – akkor még Schmidt Peterson Motorsports – versenygépét, Camarának azonban eddig még nem adatott meg ez a lehetőség.

A hírek szerint az utóbbi időben már az IMSA-ban vitézkedő Nasr nagyon szeretne új életet lehelni open-wheel karrierjébe, jelenlegi csapata, az Action Express Racing pedig úgy tűnik nem szándékozik akadályt gördíteni ezen törekvései elé. Pláne, hogy az IndyCar és a WeatherTech SportsCar Championship naptára kevés átfedést tartalmaz.

Ami Camarát illeti, a 21 éves ifjonc jövője továbbra sem tisztázott.

A 2019-es F2-es bajnokságot két pole-lal és két győzelemmel a negyedikként zárt versenyző nem zárta ki a Forma-1 előszobájába való visszatérést, ahogyan az IndyCar is porondon van nála. A végkifejlet azonban – mint a legtöbb fiatal pilóta esetében – nála is az anyagiakon múlik, hiszen a pletykák szerint nincs túlzottan eleresztve szponzorokat tekintve.A Carlin már a múlt hét folyamán bejelentette, hogy Max Chilton idén is visszatér az 59-es számú Dallara-Chevybe. A 28 éves brit az épített és utcai pályákon versenyez majd, emellett pedig a 104. Indianapolis 500-ra is megkísérli kvalifikálni magát.

A csapat egyelőre nem nevezte meg azt a pilótát, aki a maradék oválfutamokon átveszi az 59-es volánját.

A COTA-teszt eseményei az IndyCar hivatalos oldalán lesznek követhetőek, méghozzá élő stream formájában.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy