Scott McLaughlin Indianapolisban ejti meg IndyCar-debütálását

Scott McLaughlin Indianapolisban ejti meg IndyCar-debütálását

credit: Team Penske

A Team Penske hivatalosan bejelentette, hogy idén is egy négyautós flottával vágnak neki az IndyCar ikonikus Május Hónapjának.

A gárda teljes szezonos kvartettje – Simon Pagenaud, Will Power és Josef Newgarden – mellett Scott McLaughlin fogja megkapni az extra autót az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén esedékes IndyCar GP-n.

A 26 éves versenyző januárban tesztelhette először Penske-ék Dallara-Chevyjét Sebringen, a teljesítményével pedig a jelenlévők maximálisan elégedettek voltak.

A Team Penske elnöke, Tim Cindric már akkor elismerte, hogy a körözés jóval többről szólt, mint egyszerű jutalomról a fiatal pilóta tavaly megszerzett, második Supercars bajnoki címéért.

A csapat korábban még a NASCAR-ba vizionálta McLaughlint, de ez a terv gyorsan megváltozott, miután gondos mérlegelést követően arra jutottak, hogy az átállás simábban mehet számára az open-wheelbe, mint a stock-carba.

Most pedig immár visszavonhatatlanul hivatalossá vált, hogy a „főállásban” idén a harmadik Supercar titulusáért harcba szálló versenyző élesben is kipróbálhatja magát az IndyCarban.

McLaughlin a május második hétvégéjére kiírt IndyCar Grand Prix-n történő debtálása előtt még a széria februári, COTA-n rendezendő kollektív tesztjén is pályára hajthat.

„Ez egy elképesztő lehetőség” – nyilatkozta az új-zélandi. „Olyan pilóták ellen versenyezhetek, akik a világ legjobb open-wheelesei közé tartoznak, ráadásul a motorsport történetének egyik legikonikusabb pályáján. A versenyzők álma, hogy esélyt kapjanak a versenyzésre a Team Penske egyik Indy autójával. A sebringi tapasztalataim alapján már jobb rálátásom van arra, hogy mire számíthatok, amikor újra volán mögé ülök a COTA-n. Olyan sokat akarok tanulni minden egyes, autóban töltött pillanatban, amennyit csak lehet, ezáltal a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből Indianapolisban.”

A történet egyik legnagyobb vesztese azonban Helio Castroneves lett, aki még januárban is úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az Indianapolis 500 mellett az Indy GP-n és az austini teszten is szerepelhet.

McLaughlin érkezése miatt azonban a veterán brazil már csak a legendás ötszáz mérföldes versenyen foglalhatja el a 3-as számot viselő Dallara-Chevyt.