Sébastien Bourdais visszatér

Sébastien Bourdais visszatér

credit: A.J. Foyt Racing

Az AJ Foyt Racing bejelentette a 14-es számú Dallara-Chevy végleges versenyzői felállását a 2020-as IndyCar-szezonra.

Az már a múlt hét folyamán hivatalossá vált, hogy az autót a naptár öt oválfutamán az eddig teljes szezonosként alkalmazott Tony Kanaan vezeti majd.

A 45 éves brazil ezzel főkategóriás karrierje 23., egyben utolsó idényét teljesíti majd.

A csapat most a maradék tizenkét verseny pilótabeosztását is megosztotta a nyilvánossággal.

Nagy meglepetés azonban nem történt, hiszen az előzetes várakozásoknak megfelelően Sébastien Bourdais, valamint az újonc Dalton Kellett osztozik majd az autón.

A Dale Coyne Racingtől novemberben menesztett francia veterán a St. Petersburg-i szezonnyitón kap először lehetőséget, majd később pályára hajthat még a Barber Motorsports Parkban, az utcai pályák koronaékszerének számító Long Beachen, valamint Portlandben is.

Az IndyCar bemutatkozására készülő Kellett áprilisban, a COTA-n veszi át először a 14-es gép volánját, emellett pedig versenyezhet az IMS road vonalvezetésére kiírt Indianapolis Grand Prix-n, a detroiti duplafordulón, Road Americán, Torontóban, Mid-Ohión és a szezon zárásának számító Laguna Secán is.

A 26 éves kanadai – aki teljes open-wheel karrierje során még egyetlen futamot sem tudott nyerni – továbbá az Indianapolis 500-nak is nekivághat Foyték harmadik, csak erre a fordulóra nevezendő autójával.

A legendás futamra Kellett és Kanaan mellett természetesen a 4-es számú Dallara-Chevyt a teljes szezonban vezető Charlie Kimball is megkísérelheti kvalifikálni magát.