Minden várakozást felülmúlt az USAracing januári látogatottsága

Minden várakozást felülmúlt az USAracing januári látogatottsága
credit: Pixabay

Egy weboldal beindítása soha nem egyszerű feladat. Ez még abban az esetben is igaz, ha az adott online magazin nem a nulláról startol el.

Így volt ez az USAracing esetében is.

Magyarország egyetlen, kizárólag az amerikai autósportra specializálódott, annak aktuális híreivel és történelmi érdekességeivel napi szinten foglalkozó weboldala 2019 végén kezdte meg működését.

Az USAracing még 2012-ben, véleményblogként indult. Rengeteget alakult, formálódott az évek során, aminek eredményeként egy, a tematikáján belül nagyon széles palettán mozgó magazinná vált.

A teljes önállósodásról szóló döntés tavaly ősszel született meg, pár hónapon belül pedig már élesedett is a saját domain alatt futó oldal.

A kezdeti látogatottság kapcsán nem voltak túl nagy elvárások – pláne, hogy a költözés a holtszezon kellős közepén lett megejtve -, pontosan ezért is hatottak a meglepetés erejével a januári számadatok.

A 2020-as év első hónapjában 95.749 egyedi látogató kereste fel az oldalt, több, mint 200.000 oldalletöltést produkálva.

Úgy fest, zömében jól is éreztétek magatokat, hiszen a visszafordulási arányt csak 38%-osra mérte az Analytics.

A látogatók többsége (70.6%) a közösségi médiából érkezett.

Az olvasók 20%-a célzottan az usaracing.hu-t gépelte be a böngészője URL-sávjába (vagy kattintott a könyvjelzői közé, amit külön köszönünk), 6.5%-uk más weblapok, portálok révén kötöttek ki nálunk, a többieket pedig keresők eredményei navigálták az oldalra.

Külön érdekesség – még akkor is, ha erre csak az utolsó egy hétből állnak rendelkezésre adatok -, hogy a hölgyolvasók nem kevesebb, mint 27.6 %-ban képviseltették magukat.

Végezetül pedig még egy extra adalék. A blogos időkben még főként – átlagosan kb. 75%-ban – az IndyCarra és az Indianapolis 500-ra vonatkozó kulcsszavak terelték az oldalra az érdeklődőket. Most viszont már azt tapasztalni, hogy a NASCAR-hoz kötödő magyar keresések csak nüansznyival maradnak el az amerikai open-wheelre vonatkozóaktól.

Nagy köszönet azért, hogy ennyien olvassátok az USAracing.hu-t. A java pedig még csak most jön, hiszen néhány hét múlva elrajtol a NASCAR 2020-as szezonja, majd egy hónappal később az IndyCar is megkapja a zöld zászlót. Ezek pedig azt jelentik, hogy valóságos kontent-cunamira számíthattok.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy