Sajtó: Fernando Alonso leszerződött az Andretti Autosporthoz

Sajtó: Fernando Alonso leszerződött az Andretti Autosporthoz

credit: IndyCar


A spanyol AS.com legfrissebb információi szerint Fernando Alonso már biztosan ott lesz az idei Indianapolis 500-on, méghozzá újra az Andretti Autosport színeiben.

A lap úgy tudja, hogy a 38 éves versenyző 2017-hez hasonlóan ezúttal is a 29-es számot viselő autót vezetheti.

A hivatalos bejelentés néhány napon belül várható.

Mindez nem hat a meglepetés erejével, hiszen az utóbbi hetekben már Michael Andretti, valamint maga Alonso is megerősítette, hogy a programmal kapcsolatos tárgyalások előrehaladott fázisban tartanak.

A csapat ráadásul nemrég azt is leszögezte, hogy a Honda, mint motorpartner sem képez akadályt a spanyol pilóta részvételével kapcsolatban.

Alonso 2017-ben, az Andretti Autosport 29-es, a McLaren által is támogatott Dallara-Hondáját vezetve debütált az IMS 2.5 mérföldes oválján. Az edzéseken, majd a kvalifikáción is remekül szerepelt, a versenyen való jó eredménytől azonban megfosztotta egy motorhiba.

A spanyol négy hónappal később Andrettiék roadra felkészített autóját is kipróbálhatta Barberen.

Két esztendő múltán, 2019-ben Alonso már a teljesen önálló alakulatként nevező McLaren Racinggel érkezett meg az IMS-re. A várt siker helyett azonban az utóbbi évtizedek legnagyobb blamáját tudhatták magukénak, Benny Hill Show-ba illő hibák felsorakoztatása mellett.

Mindezek odáig vezettek, hogy Alonso nem is tudta kvalifikálni az autót az Indy 500-ra.

Az idén már teljes IndyCar-programot teljesítő McLaren első embere, Zak Brown többször is nyomatékosította, hogy ha Alonso szeretné, akkor biztosítani tudnak számára egy extra autót az 500-ra.

Ebből azonban nem lett semmi, mi több, a felek nem is újították meg a 2019. december 31-én lejárt szerződésüket. A szakítást az oviedói azzal indokolta, hogy elkötelezettség nélkül szeretné alakítani a jövőjét az esetleges, F1-be törétnő 2021-es visszatérést is szem előtt tartva.

Alonso érkezése egyben azt is jelenti, hogy az Andretti Autosport szám szerint hét nevezéssel vág neki a 104. Indianapolis 500-nak.

A csapathoz fűződő, eddig bejelentett pilóták: Zach Veach, Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi (Andretti Autosport); Marco Andretti (Andretti Herta Autosport w/Marco Andretti & Curb-Agajanian), Colton Herta (Andretti Harding Steinbrenner Autosport) és Jack Harvey (Meyer Shank Racing – az Andretti Autosport technikai támogatásával).