HIVATALOS: Santino Ferrucci marad a Dale Coyne Racingnél

HIVATALOS: Santino Ferrucci marad a Dale Coyne Racingnél

Hetek óta sejteni lehetett, a Dale Coyne Racing azonban most hivatalosan is megerősítette, hogy Santino Ferrucci 2020–ban is marad a csapat kötelékében.

Az amerikai versenyző tavaly mutatkozott be az IndyCar mezőnyében, méghozzá a 19-es számmal jelölt Dallara-Honda volánja mögött.

Az elmúlt hónapok során a DCR-nél végbement változások azonban Ferruccit is érintik.

A 21 éves pilótát idén már abban a SealMaster szponzorációját élvező 18-as, Jimmy Vasser és James Sullivan által is tulajdonolt autóban kell keresni, amelyet egészen a tavalyi szezon végéig még Sébastien Bourdais terelgetett.

Mint ismeretes, a francia veteránt novemberben tette lapátra a gárda köszönhetően annak, hogy nem sikerült elegendő pontot gyűjtenie a gyártók bajnokságában. A Honda emiatt alaposan megvágta a DCR számára a motorokra adott kedvezményeket, ami mondani sem kell, érzékenyen érintette a csapat költségvetését.

Ferrucci 2019-ben teljesítette első teljes idényét az IndyCarban. A naptár tizenhét futamából hetet zárt a top 10-ben, ebből hármat a legjobb ötben fejezett be. Érdekesség, hogy ez utóbbiak egyaránt a negyedik helyet takarták, méghozzá oválokon (TMS, Pocono, Gateway). A fiatal connecticuti az Indianapolis 500-on a hetedikként ért célba, aminek révén őt választották meg a verseny legjobb újoncává is. Ferrucci összetettben a tizenharmadik lett, oválpályákon pedig az idény negyedik legjobbjának mondhatta magát.

A DCR már decemberben bejelentette, hogy a 19-es számú gépet Alex Palou kapja meg 2020-ban. Az ifjú spanyol ráadásul nem egyedül érkezik, lévén a Super Formulában és a Supert GT-ben is mögötte állt Team Goh társtulajdonosként is beszáll az autó versenyeztetésébe.