Charlie Kimball újra teljes szezonos IndyCar-versenyző lett

Charlie Kimball újra teljes szezonos IndyCar-versenyző lett

Az AJ Foyt Racing hivatalosan bejelentette, hogy Charlie Kimball fogja vezetni a gárda 4-es számú Dallara-Chevyjét a 2020-as NTT IndyCar Series szezonban.

„Izgatottsággal tölt el, egyben megtisztelőnek érzem, hogy az AJ Foyt Racinghez csatlakozhatak, ezáltal pedig egy olyan csapat részese lehetek, amely mély gyökerekkel bír az Indianapolis Motor Speedway, valamint az IndyCar történetében” – idézi az alakulat által kiadott sajtóközleményt Kimballt.

Az amerikai pilóta szerződtetése részben régi, hűséges szponzora, a cukorbetegség kezelésében élen járó Novo Nordisk támogatása révén válhatott valóra.

Az autó az idény 17 futamából haton – St. Petersburg, Long Beach, IndyCar Grand Prix – IMS road, Texas Motor Speedway, Gateway és Laguna Seca – fogja viselni a gyógyszergyártó vállalat, színeit.

A cég a többi fordulón szintén partnere marad a csapatnak, de nem kiemelt minőségben.

„A kapcsolatom folytatása a Novo Nordiskkal szintén különleges számomra, mivel ők szerves részét képezik a karrieremnek azóta, hogy 1-es típusú diabétesszel diagnosztizáltak. Motiváltabb vagyok, mint valaha annak irányába, hogy 2020 minden IndyCar-futamán sikeresen szerepeljek. Köszönettel tartozom az AJ Foyt Racingnek, a Novo Nordisknak és a többi partnerünknek ezért a lehetőségért.”

Kimball 2011-ben mutatkozott be az IndyCar mezőnyében a Chip Ganassi Racing jóvoltából. A most 35 éves pilóta 2017 végén igazolt át a Carlinhoz, ahol továbbra is teljes szezonosként versenyezhetett. Anyagi okok miatt azonban 2019-ben már csak hét futamon rajtolhatott el a Trevor Carlin vezett gárdával.

Kimball eddig összesen 104 IndyCar-versenyen vett részt, nyerni, valamint pole-t szerezni viszont még csak egy-egy alkalommal tudott.

Az angliai születésű pilóta nem a bajnokság egyetlen, diabéteszes résztvevője. Az idén már az Ed Carpenter Racingnél részidős programot futó Conor Daly szintén ezzel a betegséggel küzd.

Az AJ Foyt Racing másik, 14-es számú autójának sorsa még nem került hivatalos megerősítésre. Előreláthatólag az IndyCar korelnöke – egyben az eddigi 22 teljes szezonjával abszolút rekordernek is számító – Tony Kanaan vissza fog térni legalább egy részidős programra.

Emellett szóba került már a Dale Coyne Racingtől novemberben távozott Sébastien Bourdais, valamint az újonc Dalton Kellett neve is.