Végre: Kyle Larson tizenharmadik nekifutásra megnyerte a Chili Bowlt!

Végre: Kyle Larson tizenharmadik nekifutásra megnyerte a Chili Bowlt!

A mindent eldöntő verseny hajrája felé közeledve Christopher Bell még a mezőny élén hajtott pályafutása zsinórban negyedik Chili Bowl győzelme felé.

Érkezett azonban Kyle Larson és egy látványos előzést bemutatva maga mögé utasította NASCAR Cup-béli kollégáját, innentől pedig még a hátralévő időben történt néhány restart sem tudta megingatni.

Larson tizenharmadik nekifutásra nyerte végre meg a dirt versenyzés Super Bowljának is nevezett viadalt. Az pedig csak slusszpoén, hogy pontosan az a Bell ért mögötte célba, aki tavaly a legutolsó körben fosztotta őt meg a már biztosnak hitt győzelemtől.

„Ezek már teljesen más érzelmek, mint egy évvel ezelőtt” – nyilatkozta a föld felett fél méterrel lebegő Larson. „Úgy érzem, mindjárt összeesek! Bocsánat NASCAR, bocsánat Daytona, de ez a legnagyobb kib*szott verseny, amit valaha megnyertem. Már kb. az életem felét azzal töltöttem, hogy minden egyes évben megpróbáltam itt győzni. Remélem, hogy pár hét múlva nyerni fogok a Daytona 500-on is, de ez akkor is a legmenőbb!”

Larsonon és Bellen kívül több más NASCAR-versenyző is megmérette magát a hatnapos Chili Bowlon, de ők már a selejtező futamokon elvéreztek.

Chase Briscoe a B1-ig, J.J. Yeley és Alex Bowman a B2-es versenyig, míg Ricky Stenhouse Jr. a C1-ig, Ryan Newman pedig a D1-ig jutott.

A Chili Bowlon az IndyCar is képviseltette magát. Conor Daly a H-futam kilencedik helyén zárt, Santino Ferrucci számára a K Main hetedik pozíciójával ért véget az esemény, míg az Indy 500-at megjárt James Davison kilencedik lett az M-fordulóban.